apr 04

Ons’Lieve Heer op Solder


Nu te zien – Bloemen van Betekenis – Bloemen in schilderijen hebben vaak een symbolische betekenis. Ontdek de verborgen verhalen van zeventiende-eeuwse bloemstillevens.

Families en kinderen

In Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is altijd iets te beleven voor de hele familie en zijn er ook verschillende kinderactiviteiten. Loop bijvoorbeeld samen met het Lieveheersbeestje Kapoentje over de trappen en door de kamers. Of doe de Feest!–audiotour waarbij je je Feest!-diploma kunt halen. Of vier je verjaardagsfeestje in de 17e eeuw met je vriendjes en vriendinnetjes!

Met Kapoentje op ontdekkingstocht! Speurtocht voor kinderen van 5 – 10 jaar

Aan de hand van Kapoentje, het Lieveheersbeestje van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, verkennen kinderen het 17de-eeuwse woonhuis met de vele trappen en de kerk op zolder. Met een mooi boekje en via een spoor van Lieveheersbeestjes dwalen zij door de kamers, de kerk en de keukens van het museum. Kastjes met een plaatje van Kapoentje mogen worden opengemaakt zodat de jonge bezoekers spelenderwijs de verschillende thema’s van het museum ontdekken. Wat is een altaar, en wat is biechten? Hoe werkt een orgel? En hoe leefden Amsterdammers in de 17e eeuw?

Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens deze familiespeurtocht, die geschikt is voor kinderen van 5 – 10 jaar.
Doelgroep

Duur Ongeveer 1 uur

Het Lieveheersbeestjesboekje is bij de entreeprijs inbegrepen

Klik hier voor meer informatie.


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>