mrt 22

Kasteeltuinen Arcen


Nieuw tuingebied

De kas Casa Verde is gesloopt en inmiddels omgetoverd tot de boulevard ‘Plaza Verde’ en een mediterrane tuin. De Casa Verde is ontworpen in 1988 als bouwkundige tegenhanger van Kasteel Arcen. Bezoekers krijgen nu vanaf het vernieuwde terras bij de boulevard, dat als het ware boven het water zweeft, uitzicht over de grote vijver met fontein. Op het terras begeeft de bezoeker zich tussen moerascipressen met hun markante luchtwortels. Daarnaast zijn er in de, aan de boulevard grenzende, Mediterrane Tuin tientallen nieuwe bomen, olijven, rozemarijn en een groot lavendelveld geplant. Dit is een tuingebied dat op de verjaardag van het park, op 31 mei, officieel wordt geopend.

Voorjaar in de tuinen
Het tuinteam heeft tijdens de wintersluiting van het park veel werk verzet om de tuinen ‘voorjaarsklaar’ te maken. Dit resulteert in een park vol voorjaarsbloeiers en nieuwe elementen. Een tientallenmeterslang Bloemenlint met duizenden tulpen. Tienduizenden vrolijke viooltjes staan door het gehele park: in een bijzonder patroon in het Rosarium, in de immense pauw op het Toernooiveld en in tientallen bloembakken en borders. Nieuwe rozensoorten zorgen voor een kleuren- en geurenexplosie bij de ingang van het Rosarium, waaronder de enige roos ter wereld met een bont blad: ‘Rosa Verschuren’. Twee nieuwe fonteinen zorgen voor een levendig waterspel. Een ander voorbeeld van de werkzaamheden is dat een kettingzaagkunstenaar een Boeddhabeeld heeft gemaakt van een oude Amerikaanse eik in de Oosterse Watertuin.

Kasteeltuinen Arcen is vanaf  april dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Het is voor de liefhebbers van het park mogelijk om tot 1 april een seizoenkaart met korting aan te schaffen.

Klik hier voor meer informatie.


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>