apr 04

Dierenpark Taman Indonesia


NIEUW: Entreekaarten in ruil voor een dierenmaaltijd

Heb je een kleine beurs, maar wil je toch graag het dierenpark bezoeken? Daarvoor heeft Taman Indonesia een leuke actie bedacht. Wie op zaterdagen naar het park komt, kan een gratis entreekaart reserveren in ruil voor een dierenmaaltijd. Het gaat dan om vers (!) tropisch fruit, appels of peren (andersoortig fruit mag ook), ongezouten soorten noten of onbehandelde schelpdieren. Hiermee geef je de dieren in het park lekker gezond eten en heb je zelf een mooie korting! Op de website van Taman Indonesia, https://www.taman-indonesia.nl/Bezoekersinformatie/E-tickets, staat te lezen welke voorwaarden er aan deze actie verbonden zijn. Het fruit mag bijvoorbeeld niet beurs of beschimmeld te zijn, maar dient vers ingeleverd te worden; het moet uiteraard wel gezond eten zijn voor de dierentuindieren.

Agenda voor de paasdagen:

Stempelen met Batik Cap op goede vrijdag
Tijdens het paasweekend is de expo ‘Batik Stories’ te zien in het museumgedeelte van het park. Geïnspireerd door deze expositie komt theatermaakster Dominique van theater Djempol op 7 april langs om een workshop Batik Cap te verzorgen. Ze gaat met diverse stempeltechnieken mooie kunstwerken stempelen, en ook jij kunt meedoen!
Batik Atelier 12:00 – 16:00

Workshop Batikken voor familieherinneringen zaterdag 8 april
Samen met kunstenares Shelly Lapre leer je batikken op andere materialen dan enkel stof. Je schildert tijdens de workshop jouw persoonlijke kunstwerk aan de hand van nostalgische foto(kopieën). Gedurende de dag maak je je eigen familieherinnering op karton of een door jou meegebracht kistje of doosje. Door het batikken ontstaat er onder andere licht in je kunstwerk, en ontdek je nieuwe manieren van kijken.
Batikatelier: van te voren op geven via de website https://www.taman-indonesia.nl/Agenda/Workshops/Workshops-Batikken-voor-Familieherinneringen.-

Paashaas op Eerste Paasdag
Taman Indonesia is een dierenpark en daar kan natuurlijk de Paashaas niet ontbreken. Hij heeft beloofd langs te komen en zal eieren verstoppen in de wildernis-speeltuin van het park. Alle kinderen mogen komen zoeken van 12:00 tot 15:00.

Sumatraans hoedje maken op Tweede Paasdag
Het Wayangtheater van het dierenpark is op deze Tweede Paasdag de plek waar jong en oud kunnen kennismaken met de kleurrijke traditionele cultuur van de ‘Minangkabau’, een volk van het Indonesische eiland Sumatra. Je maakt je eigen Sumatraanse hoed, ‘Topi Gadang’ geheten. Deze Topi (hoed) is geïnspireerd op de Indonesische buffel, een belangrijk dier bij de Minangkabau. Daarnaast krijg je verhalen te horen over deze cultuur en mag je je helemaal in stijl verkleden voor een mooie foto in tropische stijl!
Wayang theater 12:00 – 16:00

Lente zichtbaar en hoorbaar
Net zoals overal buiten, is ook in de fraai aangelegde tuin van het dierenpark het begin van de lente goed zichtbaar en hoorbaar. Bomen en struiken komen in het blad en in bloei en allerlei vogels laten uitbundig van zich horen en zitten te broeden op hun nestjes. Een goed moment voor een bezoek aan deze tropische dierentuin op een steenworp afstand van Steenwijk.

 


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>