feb 14

Verzetsmuseum Junior Kind zijn in oorlogstijd


Verzetsmuseum Junior in Amsterdam het meest indrukwekkende uitje voor jong en oud. Ontdek met jouw gratis speurboekje hoe het was om als kind te leven in de oorlog. Adviesleeftijd vanaf 9 jaar. www.verzetsmuseum.org

Reis met de tijdmachine naar Nederland in de oorlog en leef mee met vier kinderen.

Hoe zag het leven eruit als kind in de oorlog? Reis met de tijdmachine naar Nederland van toen en leef mee met Eva, Jan, Nelly en Henk.

In Verzetsmuseum Junior maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis.

Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin. Zij vertellen hun waargebeurde verhalen aan de hand van originele voorwerpen, foto’s en documenten in mooie animaties, audiofragmenten en interactieve spellen.

Wie Verzetsmuseum Junior bezoekt krijgt aan de balie een mooi speurboekje. Vlieg in de cockpit van een vliegtuig naar de verhalen van kinderen in Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de rest van de wereld. Speel het winkelspel, het spel over propaganda van de nazi’s, over geheime berichten van het verzet, het vervalsen van persoonsbewijzen, wel of niet onderduiken of het spel over wat oorlog nu nog betekent.

Klik hier voor meer informatie.


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>