feb 14

Geboortebos


Een boom planten bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met Staatsbosbeheer wordt voortgezet. Het staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld.

Stichting Nationale Boomfeestdag biedt opa’s en oma’s de mogelijkheid om hun kleinkind een groene start te geven door een boom te planten in een van onze Geboortebossen.

Geboortebossen dragen bij aan een rijke biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. De bossen produceren zuurstof en halen CO2 uit de lucht. Geboortebomen zijn daardoor niet alleen een geschenk voor het kindje, maar ook voor Moeder Aarde.

Uniek aan de Geboortebossen is dat de (groot-)ouders van de baby, zelf de Geboorteboom mogen planten. Dit gebeurt tijdens een feestelijke plantdag in het boomplantseizoen. Broertjes en zusjes mogen natuurlijk meehelpen! Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat en worden de naam en geboortedatum van het kindje op een digitale plaquette vermeld. De Geboortebomen gaan na verloop van tijd op in een schitterend Geboortebos.

Bestellen is eenvoudig.
Ga naar geboortebos.nl, selecteer een Geboorteboom in een Geboortebos naar keuze en doorloop het bestelproces.

Ongeveer twee weken voor de plantdag ontvang je van de Boomfeestdag een uitnodiging om de Geboorteboom voor jouw kleinkind zelf in het Geboortebos te komen planten.

Meer informatie of een Geboorteboom bestellen?

Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>