okt 01

Zuiderzeemuseum


Zuiderzeelicht

Het waargebeurde en ijskoude verhaal van drie Durgerdammers ijsvissers komt in het Zuiderzeemuseum tot leven via licht, beeld en geluid. Beleef het van 18 december t/m 8 januari tijdens een avondwandeling door het sfeervolle buitenmuseum.

Toen de zee van ijs was
Toen de zee van ijs was is de vierde editie van Zuiderzeelicht en gaat over het waargebeurde verhaal van drie Durgerdammer vissers: Klaas Bording en zijn twee zonen, Klaas en Jacob Bording. In de winter van 1849 gaan zij de bevroren Zuiderzee op om vis te vangen. Tijdens het botkloppen, slaat het onheil toe. Het ijs breekt en de mannen raken los van het vaste land. Veertien dagen lang drijven ze onder barre omstandigheden op een ijsschots rond over het steenkoude water van de Zuiderzee. Ze dobberen langs Marken en Enkhuizen, maar niemand die ze hoort of ziet. Bezoek Zuiderzeelicht en ontdek de afloop van dit ijskoude verhaal in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Eten en drinken
Even opwarmen of iets eten kan onderweg bij één van onze horecagelegenheden. Geniet vooraf, tijdens of na afloop van de wandeling van een warme apfelstrudel met koffie of thee, een dampende kop erwtensoep of één van de heerlijke winterse stampotten (ook vegetarisch). Zie het menu van museumrestaurant het Amsterdamse Huis. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren

Windlichtje
Bij het reserveren van een ticket in onze ticketshop, kun je ook een windlichtje aan jouw bestelling toevoegen. Gebruik het lantaarntje om tijdens de wandeling bij te schijnen en neem het daarna mee naar huis als aandenken aan Zuiderzeelicht.

Meer informatie? Bezoek de website voor meer informatie over prijzen, openingstijden en speciale tentoonstellingen.

 

 


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>