dec 12

De theorie van alles (8+)


De elfjarige Nia kan super goed rekenen, maar ook heel goed dansen. Ze wil het allebei doen, maar hoe? Ga mee op haar zoektocht naar meer tijd! De theorie van alles (8+) is hét muzikale familie-uitje in de kerstvakantie.

Een magische zoektocht naar meer tijd

In de spoken word-opera De theorie van alles volg je de magisch-filosofische zoektocht van de 11-jarige Nia naar meer tijd. Haar oma, een vooraanstaand wetenschapper, wil dat Nia met haar ongelofelijke rekentalent elke dag in het laboratorium meehelpt om het natuurkundevraagstuk ‘de theorie van alles’ samen op te lossen. Maar haar tante, een beroemd danser, ziet Nia’s danstalent en wil dat ze al haar tijd doorbrengt in de dansstudio om een groot solist te worden. Nia kan én wil het allebei, maar ze weet niet hoe ze het allemaal voor elkaar kan krijgen. Ze voelt dat ze moet kiezen. Had ze maar meer tijd…

Een nieuwe speelruimte

In De theorie van alles komen verschillende werelden samen: die van opera en dans, maar ook die van kunst en wetenschap. Door het begrip ‘tijd’ vanuit nieuwe oogpunten te bekijken, breekt deze voorstelling op speelse wijze een lans voor een andere kijk op de wereld en ons leven.

De makers

De theorie van alles is een initiatief van regisseur Naomi van der Linden en muzikaal leider Hanne van de Vrie. Eerder werkten zij bij De Nationale Opera al samen aan het Kinderkorenfestival en het project Operahelden. Voor deze muzikale familievoorstelling gaan ze aan de slag met de jonge componist Carlijn Metselaar en multi-disciplinair woordkunstenaar Roziena Salihu.

Bezoek de website voor meer informatie en tickets.

Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>