feb 01

TYPISCH ADEL! Lukt het jou om van adel te worden?


De familie die vroeger op Kasteel de Haar woonde was van adel. Van adel zijn betekent dat je tot een speciale familie behoort die al heel lang bestaat en vroeger vaak veel land en macht had. Deze families hebben speciale titels, zoals baron, graaf of prinses. Dus, als iemand ‘van adel’ is, betekent het dat ze van zo’n belangrijke en oude familie komen.

Ontdek het zelf

Wil jij weten hoe het is om van adel te zijn…? Tijdens de ontdekkingstocht ‘Typisch adel!’ bij Kasteel de Haar leer je wat er allemaal bij komt kijken als je van adel bent. Welke adellijke titels zijn er? Welke dingen mag je doen die niet iedereen mag? En wat waren ‘goede manieren’ tijdens de grootse diners?

Je leert het allemaal tijdens de ontdekkingstocht ‘Typisch adel!’. Los opdrachten op, ontdek jouw eigen adellijke naam en ontwerp je eigen familiewapen. Ben jij de nieuwe hertog, baron of prins? Ontdek het zelf!

Door ‘Typisch adel!’ kunnen kinderen interactieve opdrachten uitvoeren in het kasteel en hun creativiteit naar boven halen. De ontdekkingstocht is een leuke mix van creativiteit en kennis opdoen en levert een heus adellijk diploma op!

De ontdekkingstocht ‘Typisch adel!’ is tijdens de voorjaarsvakantie van 10 tot en met 25 februari 2024 gratis verkrijgbaar bij aankoop van een kasteelkaartje en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie?

Bezoek de website voor meer informatie over prijzen, openingstijden en speciale tentoonstellingen.

 


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>