okt 10

Expeditie Sterke Yerke’ in het Fries Scheepvaart Museum


Help mee in de strijd tegen de plastic soup in de familietentoonstelling Expeditie Sterke Yerke. Ontdek in het lab wat microplastics zijn en ga op jacht naar afval met de op afstand bestuurbare plastic hunter!

Eind jaren ’70 staken vier vrienden uit Friesland de oceaan over met een vlot: de Sterke Yerke. Ondertussen deden ze onderzoek naar de olievervuiling op zee. Nu is er een nieuw vlot, dat op de Waddenzee vaart om aandacht te vragen voor de plastic soup.

Aandacht voor de plastic soup

In het Fries Scheepvaart Museum zie je dit legendarische verhaal en ga je de strijd aan met de plastic soup. Welk plastic kun je hergebruiken, en hoe werkt dat recyclen eigenlijk? En wat zijn microplastics en waarom zijn ze zo schadelijk? Ga ook op avontuur: op het nagebouwde vlot kun je het leven op ze ervaren, samen met poes Hummel en papagaai Kokkie. En natuurlijk mag je ook zelf vlotjes bouwen!

Naast de familietentoonstelling is er in het Fries Scheepvaart Museum een speciaal kindermuseum waar je alles mag aanraken! Verkleed je als Viking en roei mee op het Vikingschip, test op je sterk genoeg bent om een skûtsje te trekken en ontdek de werking van katrollen door jezelf op te hijsen.

Stickertour en een piraten- en zeemeerminnenroute

Om je dagje uit compleet te maken kun je in het museum ook nog een van de speurtochten doen. Voor de jongste kinderen is er een stickertour en een piraten- en zeemeerminnenroute, oudere kinderen kunnen gaan schatzoeken en de Vikingroute heeft vragen voor jong en oud!

Expeditie Sterke Yerke is tot en met 5 maart te zien in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. In de schoolvakanties zijn er extra activiteiten voor kinderen.

 

Meer informatie?

Bezoek de website voor meer informatie over prijzen, openingstijden en meer informatie


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>