apr 18

Theaterspektakel op Vliegveld Twenthe


De erfenis van een opstand

Na het grote succes van theaterspektakel Hanna van Hendrik brengen dezelfde makers in voorjaar 2023 opnieuw een grootschalige muziektheaterproductie uit op Vliegveld Twenthe, Enschede: DE VERGETEN TWENTSE LENTE, de erfenis van een opstand. Met opnieuw een uniek decor, nieuwe Nederlandstalige muziek gespeeld door een fantastische liveband en gespeeld in zowel het Twents als Nederlands.

De Vergeten Twentse Lente gaat over een dorp in hedendaags Twente, dat van het ene op het andere moment de beschikking krijgt over een erfenis van vele tientallen miljoenen euro’s. Aan Fenna, die net burgemeester is geworden van het dorp, de taak dat geld te verdelen. Als blijkt dat die erfenis rechtstreeks te maken heeft met de April-meistaking uit 1943, zet dat de verhoudingen in het dorp op scherp. Wie heeft recht op dat geld en wie zeker niet? Lukt het de Twentenaren de vrede te bewaren?

De Locatie
De Vergeten Twentse Lente vindt plaats op Vliegveld Twenthe in Enschede, een enorm terrein waar nog niet zo lang geleden een vliegbasis was gevestigd. De voorstelling zal plaatsvinden in Hangar 11, een van de vele hangaars die op de oude vliegbasis staan. In deze enorme hangaar worden maar liefst 3 locaties nagebouwd waar de voorstelling zich zal afspelen. Voor ieder decor komt een tribune te staan waar maar liefst 1000 mensen kunnen plaatsnemen.

Adres
Vliegveld Twenthe
Vliegveldweg 345
7524 PT Enschede

 

 


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>