apr 04

Matzes bakken in de meivakantie


Het is Pesach, het feest van de vrijheid!

Pesach is een Joods feest dat acht dagen duurt. Er wordt gevierd dat het Joodse volk lang geleden in slavernij leefde, maar nu in vrijheid. Samen eten hoort er natuurlijk bij, zoals ook de iftar en het paasontbijt rond dezelfde tijd plaatsvinden.

Wil je weten waar matzes vandaan komen, wanneer ze meestal worden gegeten en hoe je ze zelf bakt? Kom dan met de hele familie van 23 april t/m 5 mei 2024 naar het Joods Museum Junior in Amsterdam.

Het Joods Museum junior is ingericht als het huis van een Joodse familie. In elke kamer ontdek je iets nieuws. In de keuken leer je wat koosjer betekent en bak je echte Joodse challes. In de studeerkamer leer je in het Hebreeuws je naam schrijven en kom je te weten hoe je beter voor elkaar en de wereld zorgt.

Alles in het huis mag je aanraken. Er is een muziekkamer en een sprekende muur. De muur vertelt je over de geschiedenis van de Joden in Amsterdam. De muur is beschadigd en wordt niet gerepareerd, zodat niemand vergeet wat oorlog kapot maakt. Kinderen vanaf 6 jaar

Je hoeft je vooraf niet aan te melden. Plan alvast je bezoek in door een ticket te kopen en de openingstijden te bekijken. Toegang: gratis + museumticket.


Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>