dec 01

Ga je mee op safari in de stad?


In een moderne stad lijkt de natuur ver weg. Maar ook daar vinden dieren en planten hun plek. Ga mee op safari en ontdek de bijzondere stadsnatuur!

WILD in de stad! Op safari in Zoetermeer

In een moderne stad lijkt de wilde natuur ver weg. Maar niks is minder waar, want ook in de stad vinden dieren en planten hun plek. Stel je voor hoe de perfecte leefomgeving eruit zou zien, waar mensen, dieren en planten samen kunnen leven.

De wilde natuur betekent alle ‘spontaan’ levende planten en dieren in de stad. Je eigen hond of kat en de kippen en varkens op de kinderboerderij staan er dus niet bij. Maar wel dieren zoals de slechtvalk en de egel. In deze kidsproof tentoonstelling ontdek je bijzondere weetjes over de dieren en planten die je in de stad kunt vinden. En ga je aan de slag om ze te helpen!

Help bijvoorbeeld de egel. Egels scharrelen ’s nachts door tuinen maar lopen daar tegen barrières aan zoals schuttingen. Door een kleine opening in de schutting te maken, is de egel al geholpen. Doe de Egelsnelweg-uitdaging en help de egel de weg te vinden!

Meer informatie?

Bezoek de website voor meer informatie over prijzen, openingstijden en speciale tentoonstellingen.

Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>