Generaties op ontdekking - Het Watersnoodmuseum


Het Watersnoodmuseum

Reuze interessant!! Kom bekijken hoe de watersnoodramp van 1953 kon gebeuren, wat de gevolgen waren en wat er sinds die tijd allemaal is en wordt gedaan om ervoor te zorgen dat Nederland droge voeten houdt. 

Herinneren, leren en vooruitkijken

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, wordt verteld over de watersnood van 1 februari 1953 en hoe er in Nederland sindsdien wordt gezorgd dat we veilig blijven voor het water. Het museum zit in de vier betonnen caissons, waarmee in 1953 het gat in de dijk bij Ouwerkerk gesloten werd. Films, foto’s , radiofragmenten, getuigenissen, materialen en machines vormen een indrukwekkende tentoonstelling. Het is een ware ontdekkingsreis door het verleden, naar het heden en de toekomst.

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
0111 644382
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Aanvullende informatie

Plaats: Ouwerkerk
Provincie: Zeeland
 • Asjemenou!

  Asjemenou!

  Kom jij ook herinneringen ophalen in Het Noordbrabants Museum? Wat hebben het patatje kapsalon, de flippo en de pet van Ome Willem met elkaar gemeen? Iedereen had het erover. De tentoonstelling Asjemenou! vertelt het verhaal…
 • Speurtocht 'ontdek het geheim van de keizer'

  Speurtocht 'ontdek het geheim van de keizer'

  Ontdek het geheim van de keizer! Tijdens de speurtocht over het landgoed van Huis Doorn kom je van alles te weten over het leven van een keizer.
 • Kom binnen kijken bij kasteel Amerongen

  Kom binnen kijken bij kasteel Amerongen

  Elke vrijdag om 11 uur kun je toch binnen kijken bij het kasteel. We geven dan live op Instagram een rondleiding. Kijk je mee?
 • Lang leve de toekomst!

  Lang leve de toekomst!

  In Het Nieuwe Instituut ontwerpen families de wereld in het jaar 2520. En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles. Breng jullie wereld tot leven op het scherm!
 • Ontdek Geofort

  Ontdek Geofort

  Dit forteiland en interactieve museum over de Aarde is in de weekenden en in de vakantie elke dag open! Volop binnen en buitenactiviteiten. Leuk voor jong en oud.