Generaties op ontdekking - Het Watersnoodmuseum


Het Watersnoodmuseum

Reuze interessant!! Kom bekijken hoe de watersnoodramp van 1953 kon gebeuren, wat de gevolgen waren en wat er sinds die tijd allemaal is en wordt gedaan om ervoor te zorgen dat Nederland droge voeten houdt. 

Herinneren, leren en vooruitkijken

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, wordt verteld over de watersnood van 1 februari 1953 en hoe er in Nederland sindsdien wordt gezorgd dat we veilig blijven voor het water. Het museum zit in de vier betonnen caissons, waarmee in 1953 het gat in de dijk bij Ouwerkerk gesloten werd. Films, foto’s , radiofragmenten, getuigenissen, materialen en machines vormen een indrukwekkende tentoonstelling. Het is een ware ontdekkingsreis door het verleden, naar het heden en de toekomst.

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
0111 644382
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Aanvullende informatie

Plaats: Ouwerkerk
Provincie: Zeeland
 • Zomervakantie in miniatuur

  Zomervakantie in miniatuur

  Op vakantie in Rotterdam en Groot-Brittannië, in 1 dag, onder het genot van airco! Bij Miniworld kan dat. Een reusachtige beleving in een piepkleine wereld. Ga je mee op deze bijzondere reis?
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Met de speciale expeditie kit voor kids ontdek je al speurend de bijzondere geschiedenis van het eeuwenoude eiland Schokland,  …
 • ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.
 • Vier de Romeinse Zomer!

  Vier de Romeinse Zomer!

  Bij Museumpark Orientalis staat de zomer in het teken van de Romeinen. Er zijn legionairtrainingen, workshops, vele activiteiten en maarliefst twee Romeinse festivals! Leuk dagje uit voor jong en oud!
 • Beste museum van Europa

  Beste museum van Europa

  Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!