Generaties op ontdekking - Het Watersnoodmuseum


Het Watersnoodmuseum

Reuze interessant!! Kom bekijken hoe de watersnoodramp van 1953 kon gebeuren, wat de gevolgen waren en wat er sinds die tijd allemaal is en wordt gedaan om ervoor te zorgen dat Nederland droge voeten houdt. 

Herinneren, leren en vooruitkijken

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, wordt verteld over de watersnood van 1 februari 1953 en hoe er in Nederland sindsdien wordt gezorgd dat we veilig blijven voor het water. Het museum zit in de vier betonnen caissons, waarmee in 1953 het gat in de dijk bij Ouwerkerk gesloten werd. Films, foto’s , radiofragmenten, getuigenissen, materialen en machines vormen een indrukwekkende tentoonstelling. Het is een ware ontdekkingsreis door het verleden, naar het heden en de toekomst.

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
0111 644382
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Aanvullende informatie

Plaats: Ouwerkerk
Provincie: Zeeland
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Met de speciale expeditie kit voor kids ontdek je al speurend de bijzondere geschiedenis van het eeuwenoude eiland Schokland,  …
 • Fleurige fladderaars

  Fleurige fladderaars

  Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!
 • Rijksmuseum van Oudheden

  Rijksmuseum van Oudheden

  Heb jij altijd al een echte detective willen zijn? Kom dan naar het Rijksmuseum van Oudheden en beleef de spannendste dag van je zomervakantie. Dieven willen een beroemd beeld uit het museum stelen. Daarom heeft…
 • Kinderboeken uit de oorlog

  Kinderboeken uit de oorlog

  Kom tekenen, spelen, dromen en bouwen in de wondere wereld van El Pintor. Een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar in Verzetsmuseum Amsterdam.
 • ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.