Generaties op ontdekking - Het Watersnoodmuseum


Het Watersnoodmuseum

Reuze interessant!! Kom bekijken hoe de watersnoodramp van 1953 kon gebeuren, wat de gevolgen waren en wat er sinds die tijd allemaal is en wordt gedaan om ervoor te zorgen dat Nederland droge voeten houdt. 

Herinneren, leren en vooruitkijken

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, wordt verteld over de watersnood van 1 februari 1953 en hoe er in Nederland sindsdien wordt gezorgd dat we veilig blijven voor het water. Het museum zit in de vier betonnen caissons, waarmee in 1953 het gat in de dijk bij Ouwerkerk gesloten werd. Films, foto’s , radiofragmenten, getuigenissen, materialen en machines vormen een indrukwekkende tentoonstelling. Het is een ware ontdekkingsreis door het verleden, naar het heden en de toekomst.

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
0111 644382
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Aanvullende informatie

Plaats: Ouwerkerk
Provincie: Zeeland
 • Space Expo in Noordwijk

  Space Expo in Noordwijk

  From a galaxy far away! Deze kerst bij Space Expo in Noordwijk… de tentoonstelling ‘From a galaxy far away’ en leuke Star Wars gerelateerde vakantieactiviteiten zoals de lezing ‘Star Wars versus reality’ en een lichtzwaard training…
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen. 
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Fake News in het museum! Echt Waar! Ontdek het werkelijke verhaal van het Gulden Vlies en meer nepkunst van Picasso, Van Gogh en anderen.. Maar dompel je ook onder in de wereld van Flipje en…
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.
 • Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!

  Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.