Generaties op ontdekking - Vier de Romeinse Zomer!


Vier de Romeinse Zomer!

Bij Museumpark Orientalis staat de zomer in het teken van de Romeinen. Er zijn legionairtrainingen, workshops, vele activiteiten en maarliefst twee Romeinse festivals! Leuk dagje uit voor jong en oud!

 

Tijdens de Romeinse Zomer komt Orientalis tot leven! Kinderen kunnen zich verkleden als Romein en op avontuur met een gratis Romeinentas met leuke opdrachten door het park. Zodra je bij Romeinse straat aankomt, bevind je je in de wereld van de Romeinen. Een Romeinse legionair gaat hier op zoek naar nieuwe rekruten voor zijn leger, je kunt je haar laten opsteken in Romeinse stijl in de schoonheidssalon en er zijn Romeinse spellen. Tijdens het Via Romana festival zijn er levensechte re-enactors uit de Laat-Romeinse tijd, terwijl met Romani Festum het leven in de bloeiperiode van het Romeinse Rijk centraal staat.

Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2,
6564 BL Heilig Landstichting,
Gelderland 024 382 3110

Aanvullende informatie

Plaats: Heilig Landstichting
Provincie: Gelderland
 • Fleurige fladderaars

  Fleurige fladderaars

  Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!
 • Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness + gratis tuinsafari  De grootbeeldfilm laat je de vier seizoen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Schitterende opnames van wasberen, hertjes, salamanders en nog veel meer.
 • Zomerrr in het Bonnefantenmuseum

  Zomerrr in het Bonnefantenmuseum

  Hier valt genoeg te beleven zoals de speciale Kids Audiotour en het Kunst-Kijk-Doe Boekje. Het Doe-Het-Zelf-Lab en steek je handen uit je mouwen, of speel een potje museumdobbelspel tussen de grote meesters!
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Kom samen met je opa en oma naar ons museum. Zij kennen vast de stripjes van Flipje! In ons museum kun je ontdekken, spelen en speuren met Flipje, maar ook griezelen bij de skeletten of graven…
 • Beste museum van Europa

  Beste museum van Europa

  Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!