Generaties op ontdekking - Steenkolenmijn Valkenburg


Steenkolenmijn Valkenburg

Op ontdekkingsreis naar "Het Zwarte Goud". Koempels (oud-mijnwerkers) vertellen "sterke verhalen" tijdens de rondleiding door de Steenkolenmijn Valkenburg. Diep onder de grond ligt het Zwarte Goud.

Beleef deze boeiende reis in de  allerlaatste bezoekersmijn van Nederland.

Op zoek naar Het Zwarte Goud!

Gefascineerd door verhalen van vroeger en nu over het werken in een mijn? Wil je zien hoe het leven van een mijnwerker in werkelijkheid was en in het buitenland nu nog vaak is? Ontdek die wereld van de mijnbouw! Echte koempels (mijnwerkers) vertellen je hun sterke verhalen, en hoe dat allemaal ging. Parkeren kan tegenover de ingang.

Openingstijden:

1 april tot 1 november rondleidingen elk uur tussen 10.00 - 17.00
1 november t/m kerstvakantie rondleidingen om 11.00 uur,12 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15 uur.
Na de kerstvakantie tot 1 april maandag t/m vrijdag 1 rondleiding om 14 uur. Tijdens het weekeinde en voorjaarsvakantie rondleidingen om 12.00, 13.00, 14.00, en 15.00 uur.

De duur van de rondleiding is circa 75 minuten.

De Steenkolenmijn is gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en carnavalszondag en - maandag.

Adres:
Steenkolenmijn Valkenburg
Daalhemerweg 31 Valkenburg aan de Geul
Telefoon: 043-6012491
steenkolenmijn

Aanvullende informatie

Plaats: Valkenburg
Provincie: Limburg
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Met de speciale expeditie kit voor kids ontdek je al speurend de bijzondere geschiedenis van het eeuwenoude eiland Schokland,  …
 • Vesting Bourtange

  Vesting Bourtange

  Wakker worden in de stilte van Vesting Bourtange of juist tijdens één van onze bruisende evenementen. Het kan allemaal door een overnachting te boeken in onze logementen. Kijk voor meer informatie op: Vesting Bourtange
 • Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness + gratis tuinsafari  De grootbeeldfilm laat je de vier seizoen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Schitterende opnames van wasberen, hertjes, salamanders en nog veel meer.
 • CORPUS ‘reis door de mens’

  CORPUS ‘reis door de mens’

  In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire educatieve ‘reis door de mens’! CORPUS is geschikt voor alle generaties vanaf 6 jaar. CORPUS werkt met tijdsloten dus reserveer op tijd! In CORPUS beleef je…
 • Speuren naar beestjes

  Speuren naar beestjes

  Kom op 30 april naar de Diertjesdag! Zoek waterbeestjes en bodemdiertjes, volg het dierenparcours, bezoek de bijenstal of maak een klein bijenhotel! Geen tijd? Kom dan terug voor de Bloemenvriendjesroute!