Generaties op ontdekking - Steenkolenmijn Valkenburg


Steenkolenmijn Valkenburg

Op ontdekkingsreis naar "Het Zwarte Goud". Koempels (oud-mijnwerkers) vertellen "sterke verhalen" tijdens de rondleiding door de Steenkolenmijn Valkenburg. Diep onder de grond ligt het Zwarte Goud.

Beleef deze boeiende reis in de  allerlaatste bezoekersmijn van Nederland.

Op zoek naar Het Zwarte Goud!

Gefascineerd door verhalen van vroeger en nu over het werken in een mijn? Wil je zien hoe het leven van een mijnwerker in werkelijkheid was en in het buitenland nu nog vaak is? Ontdek die wereld van de mijnbouw! Echte koempels (mijnwerkers) vertellen je hun sterke verhalen, en hoe dat allemaal ging. Parkeren kan tegenover de ingang.

Openingstijden:

1 april tot 1 november rondleidingen elk uur tussen 10.00 - 17.00
1 november t/m kerstvakantie rondleidingen om 11.00 uur,12 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15 uur.
Na de kerstvakantie tot 1 april maandag t/m vrijdag 1 rondleiding om 14 uur. Tijdens het weekeinde en voorjaarsvakantie rondleidingen om 12.00, 13.00, 14.00, en 15.00 uur.

De duur van de rondleiding is circa 75 minuten.

De Steenkolenmijn is gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en carnavalszondag en - maandag.

Adres:
Steenkolenmijn Valkenburg
Daalhemerweg 31 Valkenburg aan de Geul
Telefoon: 043-6012491
steenkolenmijn

Aanvullende informatie

Plaats: Valkenburg
Provincie: Limburg
 • Fleurige fladderaars

  Fleurige fladderaars

  Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!
 • Bezoek Paleis Soestdijk

  Bezoek Paleis Soestdijk

  Ontdek de historische plek waar koninginnen, prinsen en prinsessen woonden en ga op ontdekkingstocht in de donkere kelder van het paleis op zoek naar uitvinders.
 • Beste museum van Europa

  Beste museum van Europa

  Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Kom samen met je opa en oma naar ons museum. Zij kennen vast de stripjes van Flipje! In ons museum kun je ontdekken, spelen en speuren met Flipje, maar ook griezelen bij de skeletten of graven…
 • ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.