Generaties op ontdekking - Steenkolenmijn Valkenburg


Steenkolenmijn Valkenburg

Op ontdekkingsreis naar "Het Zwarte Goud". Koempels (oud-mijnwerkers) vertellen "sterke verhalen" tijdens de rondleiding door de Steenkolenmijn Valkenburg. Diep onder de grond ligt het Zwarte Goud.

Beleef deze boeiende reis in de  allerlaatste bezoekersmijn van Nederland.

Op zoek naar Het Zwarte Goud!

Gefascineerd door verhalen van vroeger en nu over het werken in een mijn? Wil je zien hoe het leven van een mijnwerker in werkelijkheid was en in het buitenland nu nog vaak is? Ontdek die wereld van de mijnbouw! Echte koempels (mijnwerkers) vertellen je hun sterke verhalen, en hoe dat allemaal ging. Parkeren kan tegenover de ingang.

Openingstijden:

1 april tot 1 november rondleidingen elk uur tussen 10.00 - 17.00
1 november t/m kerstvakantie rondleidingen om 11.00 uur,12 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15 uur.
Na de kerstvakantie tot 1 april maandag t/m vrijdag 1 rondleiding om 14 uur. Tijdens het weekeinde en voorjaarsvakantie rondleidingen om 12.00, 13.00, 14.00, en 15.00 uur.

De duur van de rondleiding is circa 75 minuten.

De Steenkolenmijn is gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en carnavalszondag en - maandag.

Adres:
Steenkolenmijn Valkenburg
Daalhemerweg 31 Valkenburg aan de Geul
Telefoon: 043-6012491
steenkolenmijn

Aanvullende informatie

Plaats: Valkenburg
Provincie: Limburg
 • Vier de Romeinse Zomer!

  Vier de Romeinse Zomer!

  Bij Museumpark Orientalis staat de zomer in het teken van de Romeinen. Er zijn legionairtrainingen, workshops, vele activiteiten en maarliefst twee Romeinse festivals! Leuk dagje uit voor jong en oud!
 • Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Zoef, zoef naar Kasteel Groeneveld in Baarn. Daar komen de dierfiguren uit de Fabeltjeskrant tot leven. Met interactieve spellen, originele poppen, tekeningen, een jukebox en nog veel meer…
 • Zomervakantie in miniatuur

  Zomervakantie in miniatuur

  Op vakantie in Rotterdam en Groot-Brittannië, in 1 dag, onder het genot van airco! Bij Miniworld kan dat. Een reusachtige beleving in een piepkleine wereld. Ga je mee op deze bijzondere reis?
 • Kinderboeken uit de oorlog

  Kinderboeken uit de oorlog

  Kom tekenen, spelen, dromen en bouwen in de wondere wereld van El Pintor. Een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar in Verzetsmuseum Amsterdam.
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Met de speciale expeditie kit voor kids ontdek je al speurend de bijzondere geschiedenis van het eeuwenoude eiland Schokland,  …