Generaties op ontdekking - Steenkolenmijn Valkenburg


Steenkolenmijn Valkenburg

Op ontdekkingsreis naar "Het Zwarte Goud". Koempels (oud-mijnwerkers) vertellen "sterke verhalen" tijdens de rondleiding door de Steenkolenmijn Valkenburg. Diep onder de grond ligt het Zwarte Goud.

Beleef deze boeiende reis in de  allerlaatste bezoekersmijn van Nederland.

Op zoek naar Het Zwarte Goud!

Gefascineerd door verhalen van vroeger en nu over het werken in een mijn? Wil je zien hoe het leven van een mijnwerker in werkelijkheid was en in het buitenland nu nog vaak is? Ontdek die wereld van de mijnbouw! Echte koempels (mijnwerkers) vertellen je hun sterke verhalen, en hoe dat allemaal ging. Parkeren kan tegenover de ingang.

Openingstijden:

1 april tot 1 november rondleidingen elk uur tussen 10.00 - 17.00
1 november t/m kerstvakantie rondleidingen om 11.00 uur,12 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15 uur.
Na de kerstvakantie tot 1 april maandag t/m vrijdag 1 rondleiding om 14 uur. Tijdens het weekeinde en voorjaarsvakantie rondleidingen om 12.00, 13.00, 14.00, en 15.00 uur.

De duur van de rondleiding is circa 75 minuten.

De Steenkolenmijn is gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en carnavalszondag en - maandag.

Adres:
Steenkolenmijn Valkenburg
Daalhemerweg 31 Valkenburg aan de Geul
Telefoon: 043-6012491
steenkolenmijn

Aanvullende informatie

Plaats: Valkenburg
Provincie: Limburg
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • De Kids Cruise – Ga mee op avontuur op de grachten!

  De Kids Cruise – Ga mee op avontuur op de grachten!

  Speciale Kids Cruise in Amsterdam. Bij Blue Boat geniet de hele familie deze winter van het Amsterdam Light Festival - met de specialeKids Cruise in Fabeltjeskrant thema, met...
 • Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  In de kersttijd worden er in het Bakkerijmuseum weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt in historische technieken die bijna nergens anders meer te zien zijn. Verse weihnachtsstollen, tulband en kerstkransen.....
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen. 
 • Space Expo in Noordwijk

  Space Expo in Noordwijk

  From a galaxy far away! Deze kerst bij Space Expo in Noordwijk… de tentoonstelling ‘From a galaxy far away’ en leuke Star Wars gerelateerde vakantieactiviteiten zoals de lezing ‘Star Wars versus reality’ en een lichtzwaard training…