Generaties op ontdekking - Stap in de Airborne Experience


Stap in de Airborne Experience

In september 1944 landden duizenden geallieerde soldaten rondom Arnhem om te vechten voor onze vrijheid. In het airborne Museum, in 1944 het hoofdkwartier van de Britten, komen verhalen tot leven van militairen en burgers. In de ondergrondse Airborne Experience ervaar je op indringende wijze het verloop van de strijd.


Tentoonstelling Het Netwerk

In de tijdelijke tentoonstelling Het Netwerk beleef je drie verzetsverhalen alsof je er zelf bij bent. De verhalen worden met bijzondere decors en audiovisuele effecten geënsceneerd. Ontdek wie de burgers waren die in 1944 in opstand kwamen en hoe ze hun leven op het spel hebben gezet.

Speurtocht in en rond het museum

Met de Tom & Katja familieroute gaan kinderen op onderzoek uit in het museum om uit te vinden wat er in 1944 allemaal is gebeurd. Ook is er een leuke buitenspeurtocht te volgen.

Genomineerd voor European Museum of the Year Award

Het Airborne Museum is genomineerd voor de European Museum of the Year Award (EMYA) 2019.

 

Aanvullende informatie

Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
 • Bezoek Paleis Soestdijk

  Bezoek Paleis Soestdijk

  Ontdek de historische plek waar koninginnen, prinsen en prinsessen woonden en ga op ontdekkingstocht in de donkere kelder van het paleis op zoek naar uitvinders.
 • Fleurige fladderaars

  Fleurige fladderaars

  Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!
 • Beste museum van Europa

  Beste museum van Europa

  Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!
 • Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness + gratis tuinsafari  De grootbeeldfilm laat je de vier seizoen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Schitterende opnames van wasberen, hertjes, salamanders en nog veel meer.
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Kom samen met je opa en oma naar ons museum. Zij kennen vast de stripjes van Flipje! In ons museum kun je ontdekken, spelen en speuren met Flipje, maar ook griezelen bij de skeletten of graven…