Generaties op ontdekking - Stap in de Airborne Experience


Stap in de Airborne Experience

In september 1944 landden duizenden geallieerde soldaten rondom Arnhem om te vechten voor onze vrijheid. In het airborne Museum, in 1944 het hoofdkwartier van de Britten, komen verhalen tot leven van militairen en burgers. In de ondergrondse Airborne Experience ervaar je op indringende wijze het verloop van de strijd.

 

Tentoonstelling Het Netwerk

In de tijdelijke tentoonstelling Het Netwerk beleef je drie verzetsverhalen alsof je er zelf bij bent. De verhalen worden met bijzondere decors en audiovisuele effecten geënsceneerd. Ontdek wie de burgers waren die in 1944 in opstand kwamen en hoe ze hun leven op het spel hebben gezet.

Speurtocht in en rond het museum

Met de Tom & Katja familieroute gaan kinderen op onderzoek uit in het museum om uit te vinden wat er in 1944 allemaal is gebeurd. Ook is er een leuke buitenspeurtocht te volgen.

Genomineerd voor European Museum of the Year Award

Het Airborne Museum is genomineerd voor de European Museum of the Year Award (EMYA) 2019.

Aanvullende informatie

Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
 • Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Zoef, zoef naar Kasteel Groeneveld in Baarn. Daar komen de dierfiguren uit de Fabeltjeskrant tot leven. Met interactieve spellen, originele poppen, tekeningen, een jukebox en nog veel meer…
 • Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness + gratis tuinsafari  De grootbeeldfilm laat je de vier seizoen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Schitterende opnames van wasberen, hertjes, salamanders en nog veel meer.
 • Stap in de Airborne Experience

  Stap in de Airborne Experience

  In september 1944 landden duizenden geallieerde soldaten rondom Arnhem om te vechten voor onze vrijheid. In het airborne Museum, in 1944 het hoofdkwartier van de Britten, komen verhalen tot leven van militairen en burgers. In…
 • Buiten Schilderen

  Buiten Schilderen

  Dé tentoonstelling in Museum Gouda waarin 19e-eeuwse schilders uit de Franse kunstenaarskolonie Barbizon en de Nederlandse tegenhanger in Oosterbeek centraal staan. Met werken van o.a. Rousseau, Daubigny, Maris, Mauve en Gabriël.
 • Maak kennis met kunst en Techniek

  Maak kennis met kunst en Techniek

  Oyfo Techniekmuseum is een leuke ontmoetingsplek waar voor alle leefijden iets te doen is met techniek of kunst. Bij ons kun je je talent ontdekken en werk je aan je creatieve ontwikkeling.