Generaties op ontdekking - Stap in de Airborne Experience


Stap in de Airborne Experience

In september 1944 landden duizenden geallieerde soldaten rondom Arnhem om te vechten voor onze vrijheid. In het airborne Museum, in 1944 het hoofdkwartier van de Britten, komen verhalen tot leven van militairen en burgers. In de ondergrondse Airborne Experience ervaar je op indringende wijze het verloop van de strijd.


Tentoonstelling Het Netwerk

In de tijdelijke tentoonstelling Het Netwerk beleef je drie verzetsverhalen alsof je er zelf bij bent. De verhalen worden met bijzondere decors en audiovisuele effecten geënsceneerd. Ontdek wie de burgers waren die in 1944 in opstand kwamen en hoe ze hun leven op het spel hebben gezet.

Speurtocht in en rond het museum

Met de Tom & Katja familieroute gaan kinderen op onderzoek uit in het museum om uit te vinden wat er in 1944 allemaal is gebeurd. Ook is er een leuke buitenspeurtocht te volgen.

Genomineerd voor European Museum of the Year Award

Het Airborne Museum is genomineerd voor de European Museum of the Year Award (EMYA) 2019.

 

Aanvullende informatie

Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen. 
 • Het Schip

  Het Schip

  Kerstival: Kinderworkshop kerstversiering makenIn de meest gezellige dagen van het jaar kunnen jouw zelfgemaakte versieringen natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar laten we ons inspireren door de prachige architectuur van Het Schip. We kijken naar de…
 • Space Expo in Noordwijk

  Space Expo in Noordwijk

  From a galaxy far away! Deze kerst bij Space Expo in Noordwijk… de tentoonstelling ‘From a galaxy far away’ en leuke Star Wars gerelateerde vakantieactiviteiten zoals de lezing ‘Star Wars versus reality’ en een lichtzwaard training…
 • Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  In de kersttijd worden er in het Bakkerijmuseum weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt in historische technieken die bijna nergens anders meer te zien zijn. Verse weihnachtsstollen, tulband en kerstkransen.....
 • ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.