Generaties op ontdekking - Beste museum van Europa


Beste museum van Europa

Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!


Een museum waar je geweest móet zijn: Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Het museum is geheel vernieuwd en er is veel te doen voor kinderen. Ze leren over de belangrijkste uitvindingen in de Nederlandse geschiedenis, ontdekken dat wiskunde overal is: in spelletjes, in de natuur en in geluid. Ook het Anatomisch Theater en de operatie in de Gouden Eeuw zijn bij kinderen erg populair. Niet te vergeten Schateiland, de doe-tentoonstelling over ontdekkingsreizen. En Waterland is dé hit van het zomerseizoen: de historische binnentuin heeft nu een waterspeeltuin. Een heerlijke plek, ook voor grootouders. Gekozen tot Europees Museum van het Jaar.

 

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10

2312 WC Leiden

071-751 99 99

Provincie: Zuid-Holland

Aanvullende informatie

Plaats: Leiden
Provincie: Zuid-Holland
 • Beste museum van Europa

  Beste museum van Europa

  Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!
 • Vier de Romeinse Zomer!

  Vier de Romeinse Zomer!

  Bij Museumpark Orientalis staat de zomer in het teken van de Romeinen. Er zijn legionairtrainingen, workshops, vele activiteiten en maarliefst twee Romeinse festivals! Leuk dagje uit voor jong en oud!
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Kom samen met je opa en oma naar ons museum. Zij kennen vast de stripjes van Flipje! In ons museum kun je ontdekken, spelen en speuren met Flipje, maar ook griezelen bij de skeletten of graven…
 • Stap in de Airborne Experience

  Stap in de Airborne Experience

  In september 1944 landden duizenden geallieerde soldaten rondom Arnhem om te vechten voor onze vrijheid. In het airborne Museum, in 1944 het hoofdkwartier van de Britten, komen verhalen tot leven van militairen en burgers. In…
 • Kinderboeken uit de oorlog

  Kinderboeken uit de oorlog

  Kom tekenen, spelen, dromen en bouwen in de wondere wereld van El Pintor. Een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar in Verzetsmuseum Amsterdam.