Generaties op ontdekking - Beste museum van Europa


Beste museum van Europa

Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!


Een museum waar je geweest móet zijn: Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Het museum is geheel vernieuwd en er is veel te doen voor kinderen. Ze leren over de belangrijkste uitvindingen in de Nederlandse geschiedenis, ontdekken dat wiskunde overal is: in spelletjes, in de natuur en in geluid. Ook het Anatomisch Theater en de operatie in de Gouden Eeuw zijn bij kinderen erg populair. Niet te vergeten Schateiland, de doe-tentoonstelling over ontdekkingsreizen. En Waterland is dé hit van het zomerseizoen: de historische binnentuin heeft nu een waterspeeltuin. Een heerlijke plek, ook voor grootouders. Gekozen tot Europees Museum van het Jaar.

 

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10

2312 WC Leiden

071-751 99 99

Provincie: Zuid-Holland

Aanvullende informatie

Plaats: Leiden
Provincie: Zuid-Holland
 • Fleurige fladderaars

  Fleurige fladderaars

  Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!
 • Kinderboeken uit de oorlog

  Kinderboeken uit de oorlog

  Kom tekenen, spelen, dromen en bouwen in de wondere wereld van El Pintor. Een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar in Verzetsmuseum Amsterdam.
 • Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness

  Film Backyard Wilderness + gratis tuinsafari  De grootbeeldfilm laat je de vier seizoen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Schitterende opnames van wasberen, hertjes, salamanders en nog veel meer.
 • Vesting Bourtange

  Vesting Bourtange

  Wakker worden in de stilte van Vesting Bourtange of juist tijdens één van onze bruisende evenementen. Het kan allemaal door een overnachting te boeken in onze logementen. Kijk voor meer informatie op: Vesting Bourtange
 • Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Zoef, zoef naar Kasteel Groeneveld in Baarn. Daar komen de dierfiguren uit de Fabeltjeskrant tot leven. Met interactieve spellen, originele poppen, tekeningen, een jukebox en nog veel meer…