Generaties op ontdekking - Ontdek de magie van glas!


Ontdek de magie van glas!

Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.

In het Nationaal Glasmuseum Leerdam beleef je op twee locaties het ontstaan en de geschiedenis van glas. In de Glasblazerij zie je hoe de glasblazers van heet vloeibaar glas de prachtigste objecten maken. In het  Glasmuseum -  iets buiten het centrum - vind je dé glazen schatkamer van Nederland. 

NATIONAAL GLASMUSEUM

Glasmuseum Glasblazerij
Lingedijk 28 Zuidwal
Leerdam Centrum Leerdam
Zuid-Holland

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: Nationaalglasmuseum

Aanvullende informatie

Plaats: Leerdam
Provincie: Zuid-Holland
 • Lang leve de toekomst!

  Lang leve de toekomst!

  In Het Nieuwe Instituut ontwerpen families de wereld in het jaar 2520. En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles. Breng jullie wereld tot leven op het scherm!
 • Kom binnen kijken bij kasteel Amerongen

  Kom binnen kijken bij kasteel Amerongen

  Elke vrijdag om 11 uur kun je toch binnen kijken bij het kasteel. We geven dan live op Instagram een rondleiding. Kijk je mee?
 • Hillywood Tours

  Hillywood Tours

  Onze partner Hillywood Tours opent deuren die voorheen altijd gesloten bleven. Goed geïnformeerde gidsen nemen je in een treintje mee voor een unieke, uitgebreide rondleiding over het Media Park, door decors en het rekwisietendepot.
 • Literatuurmuseum.nl 24/7 bereikbaar

  Literatuurmuseum.nl 24/7 bereikbaar

  Literatuurmuseum.nl: 24/7 bereikbaar! Schrijvers van nu over de literatuur van toen. Online tentoonstellingen vertellen verhalen met de collectie als vertrekpunt. En beleef de immense Schrijversgalerij.
 • Er wacht een hele wereld op jou

  Er wacht een hele wereld op jou

  Groot in de kleinste details.Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van 535m² miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen met vele scènes die je fantasie prikkelen. Ontdek een compleet nieuwe wereld.