Generaties op ontdekking - ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!


ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.

In het Nationaal Glasmuseum beleef je op twee locaties het ontstaan en de geschiedenis van glas. In de glasblazerij zie je de glasblazers aan het werk. Van heet vloeibaar glas maken ze de prachtigste objecten. In twee statige villa’s aan het riviertje de Linge bevindt zich de museumlocatie van het Nationaal Glasmuseum. Op deze sfeervolle plek vind je dé glazen schatkamer van Nederland. Daar kun je met (klein)kinderen op ontdekkingstocht naar het schitterendste glas.

Ga zelf aan de slag in de Glas In Zicht workshopruimte. Maak bijvoorbeeld een glas-in-loodwerkje van gekleurd papier of creëer een ‘raamprojectie’!

NATIONAAL GLASMUSEUM

Glasmuseum Glasblazerij
Lingedijk 28 Zuidwal
Leerdam Centrum Leerdam
Zuid-Holland

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: Nationaalglasmuseum

Aanvullende informatie

Plaats: Leerdam
Provincie: Zuid-Holland
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Met de speciale expeditie kit voor kids ontdek je al speurend de bijzondere geschiedenis van het eeuwenoude eiland Schokland,  …
 • ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.
 • Beste museum van Europa

  Beste museum van Europa

  Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!
 • Natuurmuseum Fryslân.

  Natuurmuseum Fryslân.

  GA JE MEE KOPJE ONDER? Stap in De onderwaterSafari! De OnderWaterSafari is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van het museum.
 • Zomervakantie in miniatuur

  Zomervakantie in miniatuur

  Op vakantie in Rotterdam en Groot-Brittannië, in 1 dag, onder het genot van airco! Bij Miniworld kan dat. Een reusachtige beleving in een piepkleine wereld. Ga je mee op deze bijzondere reis?