Generaties op ontdekking - ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!


ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.

In het Nationaal Glasmuseum beleef je op twee locaties het ontstaan en de geschiedenis van glas. In de glasblazerij zie je de glasblazers aan het werk. Van heet vloeibaar glas maken ze de prachtigste objecten. In twee statige villa’s aan het riviertje de Linge bevindt zich de museumlocatie van het Nationaal Glasmuseum. Op deze sfeervolle plek vind je dé glazen schatkamer van Nederland. Daar kun je met (klein)kinderen op ontdekkingstocht naar het schitterendste glas.

Ga zelf aan de slag in de Glas In Zicht workshopruimte. Maak bijvoorbeeld een glas-in-loodwerkje van gekleurd papier of creëer een ‘raamprojectie’!

NATIONAAL GLASMUSEUM

Glasmuseum Glasblazerij
Lingedijk 28 Zuidwal
Leerdam Centrum Leerdam
Zuid-Holland

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: Nationaalglasmuseum

Aanvullende informatie

Plaats: Leerdam
Provincie: Zuid-Holland
 • CORPUS ‘reis door de mens’

  CORPUS ‘reis door de mens’

  In de educatieve attractie beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Ontdek het 5D-harttheater, spring op de tong, adem mee in de longen, loop door het oor, verwonder je in de…
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.     Midden op…
 • Ontmoet allemansvriend Bes

  Ontmoet allemansvriend Bes

  Kromme, korte beentjes, uitgestoken tong en dikke buik: de eerste grote expositie over de Egyptische god Bes is vanaf 18 oktober te zien in het Allard Pierson in Amsterdam. Kom kennis maken met Bes!
 • Maak kennis met Kunst en Techniek

  Maak kennis met Kunst en Techniek

  Oyfo Techniekmuseum is een leuke ontmoetingsplek waar voor alle leeftijden iets te doen is met techniek of kunst. Bij ons kun je je talent ontdekken en werk je aan je creatieve ontwikkeling. Beleef Kunst en Techniek…