Generaties op ontdekking - De Kazematten


De Kazematten

Ga op avontuur in de spannende ruimtes van De Kazematten in Vlissingen. Treed in de voetsporen van Karel V, Michiel de Ruyter en Napoleon. Help de Kazerat de sleutel te vinden op het slot.

De Kazematten bestaan uit vijf grote gewelven die Napoleon liet bouwen in het verdedigingswerk pal aan zee. Help de Kazerat de sleutel te vinden op het slot. Of leef je uit als zandkunstenaar. En wat dacht je van sjoelen met broden? Het kan allemaal in De Kazematten.

De Kazematten maken onderdeel uit van het Zeeuws maritiem muZEEum; hét Michiel de Ruytermuseum in Vlissingen. Ontmoet hier grote en kleine zeehelden, bekijk de onderwaterschatten van VOC-schepen, leer zeemansknopen leggen, ontdek Paaseiland en vergeet niet het torentje op het dak te bezoeken waar geheime plannen werden gesmeed.

Aanvullende informatie

Plaats: Vlissingen
Provincie: Zeeland
Website: MuZEEum
 • Back to Oz (8+)

  Back to Oz (8+)

  Back to Oz is een muzikale voorstelling voor jong en oud van Het Filiaal theatermakers waarbij live film en theater door elkaar lopen. Kom kijken naar het klassieke verhaal van The Wizard of Oz, in een nieuw jasje. Vanaf 19 december in…
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Fake News in het museum! Echt Waar! Ontdek het werkelijke verhaal van het Gulden Vlies en meer nepkunst van Picasso, Van Gogh en anderen.. Maar dompel je ook onder in de wereld van Flipje en…
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.
 • Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!

  Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”