Generaties op ontdekking - De Kazematten


De Kazematten

Ga op avontuur in de spannende ruimtes van De Kazematten in Vlissingen. Treed in de voetsporen van Karel V, Michiel de Ruyter en Napoleon. Help de Kazerat de sleutel te vinden op het slot.

De Kazematten bestaan uit vijf grote gewelven die Napoleon liet bouwen in het verdedigingswerk pal aan zee. Help de Kazerat de sleutel te vinden op het slot. Of leef je uit als zandkunstenaar. En wat dacht je van sjoelen met broden? Het kan allemaal in De Kazematten.

De Kazematten maken onderdeel uit van het Zeeuws maritiem muZEEum; hét Michiel de Ruytermuseum in Vlissingen. Ontmoet hier grote en kleine zeehelden, bekijk de onderwaterschatten van VOC-schepen, leer zeemansknopen leggen, ontdek Paaseiland en vergeet niet het torentje op het dak te bezoeken waar geheime plannen werden gesmeed.

Aanvullende informatie

Plaats: Vlissingen
Provincie: Zeeland
Website: MuZEEum
 • Rijksmuseum van Oudheden

  Rijksmuseum van Oudheden

  Heb jij altijd al een echte detective willen zijn? Kom dan naar het Rijksmuseum van Oudheden en beleef de spannendste dag van je zomervakantie. Dieven willen een beroemd beeld uit het museum stelen. Daarom heeft…
 • Fleurige fladderaars

  Fleurige fladderaars

  Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!
 • Natuurmuseum Fryslân.

  Natuurmuseum Fryslân.

  GA JE MEE KOPJE ONDER? Stap in De onderwaterSafari! De OnderWaterSafari is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van het museum.
 • Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Zoef, zoef naar Kasteel Groeneveld in Baarn. Daar komen de dierfiguren uit de Fabeltjeskrant tot leven. Met interactieve spellen, originele poppen, tekeningen, een jukebox en nog veel meer…
 • Kinderboeken uit de oorlog

  Kinderboeken uit de oorlog

  Kom tekenen, spelen, dromen en bouwen in de wondere wereld van El Pintor. Een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar in Verzetsmuseum Amsterdam.