Generaties op ontdekking - Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!


Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!

Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.

Midden in het platte landschap van Flevoland ligt een eiland! Dit eiland ‘Schokland’ lag 100 jaar geleden nog midden in de volle zee, nu is het een icoon van Nederland Waterland en staat dan ook op de bijzondere Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook tijdens de kerstvakantie valt er binnen en buiten het museum van alles te zien en te beleven! Bouw je eigen landschap in de interactieve zandbak, leef je buiten uit op de natuurlijke speelelementen of ontdek de vele archeologische en geologische schatten uit de bodem. Je kunt ook je eigen sneeuwbol of lantaarn knutselen tijdens onze speciale familieworkshop op 27 december en 3 januari of luisteren naar Abe de Verteller op 28 december. Zien we je dan?

Aanvullende informatie

Plaats: Schokland
Provincie: Flevoland
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • Back to Oz (8+)

  Back to Oz (8+)

  Back to Oz is een muzikale voorstelling voor jong en oud van Het Filiaal theatermakers waarbij live film en theater door elkaar lopen. Kom kijken naar het klassieke verhaal van The Wizard of Oz, in een nieuw jasje. Vanaf 19 december in…
 • Space Expo in Noordwijk

  Space Expo in Noordwijk

  From a galaxy far away! Deze kerst bij Space Expo in Noordwijk… de tentoonstelling ‘From a galaxy far away’ en leuke Star Wars gerelateerde vakantieactiviteiten zoals de lezing ‘Star Wars versus reality’ en een lichtzwaard training…
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen. 
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.