Generaties op ontdekking - Kom jij Schokland ontdekken..?


Kom jij Schokland ontdekken..?

Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.

 

 

Midden op het voormalige eiland in de Zuiderzee vind je Museum Schokland. Hier komt het verhaal van 10.000 jaar bijzondere geschiedenis tot leven. Met recht is Schokland Nederlands eerste UNESCO Werelderfgoed. 

Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven! Speciaal voor kids is de expeditie kit waarmee ze al speurend de verhaallijn volgen. De vele archeologische, geologische en historische schatten uit de bodem, het oude kerkje, de waterkelders, het kanon, en het houten palenscherm dat het eiland moest beschermen tegen de woeste Zuiderzee: bij museum Schokland beleef je het hele verhaal!

 

www.museumschokland.nl

Museum Schokland
Middelbuurt 3
8319 AB Schokland – Flevoland
0527 - 760630

Aanvullende informatie

Plaats: Schokland
Provincie: Flevoland
 • Space Expo in Noordwijk

  Space Expo in Noordwijk

  Ontdek de ruimte bij Space Expo, hét museum over ruimtevaart in Noordwijk. Je kunt hier dingen zien, doen en leren. Bewonder het ruimteschip waarmee André Kuipers reisde en krijg antwoord op vragen als hoe slaapt,…
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.     Midden op…
 • Ontmoet allemansvriend Bes

  Ontmoet allemansvriend Bes

  Kromme, korte beentjes, uitgestoken tong en dikke buik: de eerste grote expositie over de Egyptische god Bes is vanaf 18 oktober te zien in het Allard Pierson in Amsterdam. Kom kennis maken met Bes!
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.