Generaties op ontdekking - Kom jij op expeditie..?


Kom jij op expeditie..?

Kom naar het vernieuwde Museum Schokland en ga op expeditie! Al speurend ontdek je de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland op het droge. Speur je mee?

Museum Schokland op het voormalige eiland Schokland vertelt het spannende verhaal van 10.000 jaar strijd tegen en met het water. Een verhaal voor jong en oud dat vandaag de dag weer heel actueel is…

Binnen en buiten schatten te vinden

Op de middeleeuwse terp Middelbuurt, een van de drie laatste woonterpen van het voormalige eiland, vind je Museum Schokland. Hier komt de het verhaal van vele eeuwen tot leven: de IJstijd, de eerste bewoners van 4500 voor Christus, de bijzondere geschiedenis van de latere schokkerbevolking en de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder. Een ongelooflijke rijkdom aan geologische, archeologische en historische schatten uit de bodem van Schokland schetsen het verhaal door de eeuwen heen. Terecht behoort Schokland tot Werelderfgoed van UNESCO.

Deze verhalen komen niet alleen binnen in het museum tot leven, ook buiten zijn er nog vele zichtbare elementen van de lange geschiedenis van Schokland. Rondom de historische Staatskerk vind je stenen waterkelders waarin vroeger drinkwater werd opgevangen en een imposante reconstructie van een houten palenscherm dat voorheen het eiland moest beschermen tegen de verwoestende golven.

4000 jaar oude kindervoetjes

Tijdens je tocht door het museum ervaar je hoe de bevolking van het eiland eeuwenlang strijd voerde tegen het water. Land en water wonnen het om en om van elkaar. De mens had hier wisselend invloed op en dit thema is ook vandaag de dag weer heel actueel. Een van de pronkstukken van het museum zijn in rivierklei geconserveerde prehistorische menselijke kindervoetjes van circa 4000 jaar oud! Stel je voor dat een leeftijdgenootje op vrijwel dezelfde plek stond, maar dan vele eeuwen geleden? Heel bijzonder!

Speciaal voor kids: ga op expeditie!

Voor kinderen heeft Museum Schokland speciale expeditie activiteiten om al speurend de verhalen van Schokland te leren kennen. Tegen een kleine vergoeding kun je bij de entree van het museum deze speciale ‘Expeditiekit’ verkrijgen. 

www.museumschokland.nl
Museum Schokland
Middelbuurt 3
8319 AB Schokland – Flevoland
0527 - 760630

Aanvullende informatie

Plaats: Schokland
Provincie: Flevoland
 • Hallo Familie

  Hallo Familie

  Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot…
 • Dichterbij de ruimte dan in Noordwijk kom je niet…

  Dichterbij de ruimte dan in Noordwijk kom je niet…

  Ken jij iemand die 50 wordt dit jaar? Dan mag hij of zij dit jaar gratis naar binnen! In 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst op de maand landde.…
 • Musea Zutphen

  Musea Zutphen

  Kom naar de Musea Zutphen: het historische Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak voor beeldende kunst. Ontdek beide musea met de gratis speurtochten voor kinderen. Voor families is het arrangement Zoek dekking in Zutphen.
 • Museum Het Schip

  Museum Het Schip

  Gaudí en de Amsterdamse School Expositie t/m 31 maart 2019.   Donderdag t/m zondag: bus-excursie ‘Amsterdamse School door de ogen van Gaudí’.   Museumbezoek Dinsdag t/m zondag geopend 11:00 – 17:00.  De tentoonstelling met prachtige,…
 • Scheepvaartmuseum

  Scheepvaartmuseum

  Bezoek Het Scheepvaartmuseum! Tijdens de Kerstvakantie zijn er dagelijks extra familieactiviteiten. Van kleuterprogramma en Familierondleiding tot avontuurlijke Kijktocht en de Kids Vakantiewerkplaats. Er is voor iedereen iets te doen.