Generaties op ontdekking - Poortvliet-experience bij Kasteel Groeneveld Baarn


Poortvliet-experience bij Kasteel Groeneveld Baarn

is het ultieme uitje. Op de kinderzolder transformeer je tot kabouter met de krimpgroeier, help je in het dierenziekenhuis, rock je in de muziekkamer en kook je je eigen soepje.

In de tentoonstelling zijn vele originele illustraties en tekeningen van Rien Poortvliet te zien. De buitenroute leidt langs leuke feitjes en weetjes over het landgoed, verpakt in een rebusvraag.Voor de hele kleintjes kan de speurneus op in de tuin, waar het wemelt van de kabouters.

Familietentoonstelling Rien Poortvliet

Het oeuvre van Rien Poortvliet is veelomvattend. Hij ïllustreerde vele boeken van literaire grootheden als Godfried Bomans, Jaap ter Haar en Leonard Roggeveen. Later is Rien Poortvliet ook onder eigen naam boeken gaan publiceren, waarbij hij zijn tekentalent aanvulde met teksten van eigen hand in zijn eigen handschrift. Bekende titels zijn de Jachttekeningen, De vossen hebben holen, Hij was één van ons, Te hooi en te gras, Het brieschend paard, De Ark van Noach, en Langs het tuinpad van mijn vaderen. Samen met schrijver en arts Wil Huygen maakte hij zijn kabouterboeken zoals Leven en werken van de Kabouter. De oproep der Kabouters. Klaas Vaak, het ABC van de slaap en Kabouter versjes - en spreekwoorden.

Het werk van Rien Poortvliet zal per 7 juli interactief aanwezig zijn op de zolder van Kasteel Groeneveld, met zoals u gewend bent ook een informatieve afdeling waarin leven en werk van Rien Poortvliet onder de loep genomen worden. De tentoonstelling is COVIDPROOF ingericht.

Meer weten kijk op: Kasteel Groeneveld.

Aanvullende informatie

Plaats: Baarn
Provincie: Utrecht
 • Interactief museum
  Interactief museum Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers vertelt het verhaal van het reddingwezen in Nederland.Er is van alles te doen voor jong en oud.
 • Kom binnen kijken bij kasteel Amerongen
  Kom binnen kijken bij kasteel Amerongen Elke vrijdag om 11 uur kun je toch binnen kijken bij het kasteel. We geven dan live op Instagram een rondleiding. Kijk je mee?
 • Museum Schokland
  Museum Schokland Jouw ontdekkingsreis start in Museum Schokland. Op dit voormalige eiland middenin de Flevopolder is van alles te zien en te beleven. Word voor een dag archeoloog of beleef de KinderKunstRoute!  NatuurOoit vochten de bewoners van…
 • Airborne Museum compleet vernieuwd!
  Airborne Museum compleet vernieuwd! In de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september ’44, beleef je de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren. MISSIE HARTENSTEIN
 • Musea Zutphen het leukste uitje
  Musea Zutphen het leukste uitje Geniet van verfrissende kunst en koelte in de museumzalen tijdens warme dagen en van kleurrijke kunstwerken en gezelligheid bij regen. Met speciale activiteiten tijdens de schoolvakanties.