Generaties op ontdekking - Ontdek jij het geheime recept?


Ontdek jij het geheime recept?

Verscholen in het hart van Gouda ligt de fabriek van de Kamphuisen Siroopwafel. Ontdek zelf hoe deze lekkernij zo lekker komt! De Siroopwafelfabriek is een belevenis voor jong en oud!

De Kamphuisen de knapperigste siroopwafel van het land. In de winkel in hartje Gouda vliegen de wafels al sinds 1810 als warme broodjes over de toonbank. Niet zo gek, want een Kamphuisen Siroopwafel is niet zo maar een stroopwafel! Wil je zelf ontdekken hoe deze lekkernij zo lekker komt? Kom naar de compleet vernieuwde Siroopwafelfabriek en beleef de leukste attractie van Gouda!

Een kijkje in de keuken bij een van Gouda’s oudste ambachten

Ruim 200 jaar worden de siroopwafels van Kamphuisen al in Gouda gemaakt. Ontdek het verhaal van de familie Kamphuisen uit de 18e eeuw en stap zelf de wondere wereld van de bakkerijfabriek binnen. Eenmaal binnen komt de heerlijke, zoete geur van siroopwafels je tegemoet en kun je zelf ervaren hoe de lekkerste siroopwafels van Gouda gemaakt worden.

Doe mee!

Tijdens je bezoek sta je zelf ook niet stil! Breng de grote deegkom in beweging, kraak de eeuwenoude kluis, proef de nieuwste smaken siroop en vraag ondertussen de bakkers het hemd van het lijf. Een rondleiding bij de Kamphuisen siroopwafelfabriek is een belevenis voor jong en oud!

Siroopwafelterras

De rondleiding eindigt op het siroopwafelterras. Onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade kun je hier een krakend verse siroopwafel naar jouw smaak personaliseren. De wafels komen rechtstreeks uit de bakkerijfabriek, dus verser krijg je ze nergens!

 

Kamphuisen Siroopwafelfabriek
Markt 69, 2801JM, Gouda, Zuid-Holland
Tel. 0182-634965
Geopend van dinsdag tot en met zaterdag 10:00-18:00 uur.
Kinderen tot 4 jaar gratis.

Aanvullende informatie

Plaats: Gouda
Provincie: Noord-Holland
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Fake News in het museum! Echt Waar! Ontdek het werkelijke verhaal van het Gulden Vlies en meer nepkunst van Picasso, Van Gogh en anderen.. Maar dompel je ook onder in de wereld van Flipje en…
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen. 
 • Back to Oz (8+)

  Back to Oz (8+)

  Back to Oz is een muzikale voorstelling voor jong en oud van Het Filiaal theatermakers waarbij live film en theater door elkaar lopen. Kom kijken naar het klassieke verhaal van The Wizard of Oz, in een nieuw jasje. Vanaf 19 december in…