Generaties op ontdekking - Ontdek jij het geheime recept?


Ontdek jij het geheime recept?

Verscholen in het hart van Gouda ligt de fabriek van de Kamphuisen Siroopwafel. Ontdek zelf hoe deze lekkernij zo lekker komt! De Siroopwafelfabriek is een belevenis voor jong en oud!

De Kamphuisen de knapperigste siroopwafel van het land. In de winkel in hartje Gouda vliegen de wafels al sinds 1810 als warme broodjes over de toonbank. Niet zo gek, want een Kamphuisen Siroopwafel is niet zo maar een stroopwafel! Wil je zelf ontdekken hoe deze lekkernij zo lekker komt? Kom naar de compleet vernieuwde Siroopwafelfabriek en beleef de leukste attractie van Gouda!

Een kijkje in de keuken bij een van Gouda’s oudste ambachten

Ruim 200 jaar worden de siroopwafels van Kamphuisen al in Gouda gemaakt. Ontdek het verhaal van de familie Kamphuisen uit de 18e eeuw en stap zelf de wondere wereld van de bakkerijfabriek binnen. Eenmaal binnen komt de heerlijke, zoete geur van siroopwafels je tegemoet en kun je zelf ervaren hoe de lekkerste siroopwafels van Gouda gemaakt worden.

Doe mee!

Tijdens je bezoek sta je zelf ook niet stil! Breng de grote deegkom in beweging, kraak de eeuwenoude kluis, proef de nieuwste smaken siroop en vraag ondertussen de bakkers het hemd van het lijf. Een rondleiding bij de Kamphuisen siroopwafelfabriek is een belevenis voor jong en oud!

Siroopwafelterras

De rondleiding eindigt op het siroopwafelterras. Onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade kun je hier een krakend verse siroopwafel naar jouw smaak personaliseren. De wafels komen rechtstreeks uit de bakkerijfabriek, dus verser krijg je ze nergens!

 

Kamphuisen Siroopwafelfabriek
Markt 69, 2801JM, Gouda, Zuid-Holland
Tel. 0182-634965
Geopend van dinsdag tot en met zaterdag 10:00-18:00 uur.
Kinderen tot 4 jaar gratis.

Aanvullende informatie

Plaats: Gouda
Provincie: Noord-Holland
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • Kom jij Schokland ontdekken..?

  Kom jij Schokland ontdekken..?

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.     Midden op…
 • CORPUS ‘reis door de mens’

  CORPUS ‘reis door de mens’

  In de educatieve attractie beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Ontdek het 5D-harttheater, spring op de tong, adem mee in de longen, loop door het oor, verwonder je in de…
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.
 • Space Expo in Noordwijk

  Space Expo in Noordwijk

  Ontdek de ruimte bij Space Expo, hét museum over ruimtevaart in Noordwijk. Je kunt hier dingen zien, doen en leren. Bewonder het ruimteschip waarmee André Kuipers reisde en krijg antwoord op vragen als hoe slaapt,…