Generaties op ontdekking - Zilver zoals je zelden ziet


Zilver zoals je zelden ziet

Wat kun je allemaal met zilver? Ontdek het in het Zilvermuseum. Kijk de kunst af bij de zilversmeden en ga daarna zelf aan de slag in het Zilverlab.

Zilver zoals je zelden ziet
Ontdek alles over zilver in de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum. Dit leuke, interactieve en leerzame uitje voor jong en oud biedt volop afwisseling tussen zien, leren en doen. De collectie wordt gepresenteerd in prikkelende thema’s zoals “eeuwige roem” en “opscheppers”. Ontdek de verborgen spellen of kraak de kluizen om nog meer te weten te komen over zilver.

In de Zilversmederij wordt het geheim van de smid onthuld. Kijk mee met de goud -en zilversmeden en vraag ze het hemd van het lijf. In het Zilverlab kun je zelf aan de slag als zilversmid. Maak je eigen sleutelhanger, vriendschapsringen of hanger.
Kinderen gratis toegang.

Zilvermuseum
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Telefoon 0182-385612

Aanvullende informatie

Plaats: Schoonhoven
Provincie: Zuid-Holland
Website: Zilvermuseum
 • Bezoek Paleis Soestdijk

  Bezoek Paleis Soestdijk

  Ontdek de historische plek waar koninginnen, prinsen en prinsessen woonden en ga op ontdekkingstocht in de donkere kelder van het paleis op zoek naar uitvinders.
 • Fleurige fladderaars

  Fleurige fladderaars

  Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!
 • Natuurmuseum Fryslân.

  Natuurmuseum Fryslân.

  GA JE MEE KOPJE ONDER? Stap in De onderwaterSafari! De OnderWaterSafari is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van het museum.
 • Zomervakantie in miniatuur

  Zomervakantie in miniatuur

  Op vakantie in Rotterdam en Groot-Brittannië, in 1 dag, onder het genot van airco! Bij Miniworld kan dat. Een reusachtige beleving in een piepkleine wereld. Ga je mee op deze bijzondere reis?
 • Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Fabeltjeskrant & de natuur in Kasteel Groeneveld Baarn

  Zoef, zoef naar Kasteel Groeneveld in Baarn. Daar komen de dierfiguren uit de Fabeltjeskrant tot leven. Met interactieve spellen, originele poppen, tekeningen, een jukebox en nog veel meer…