Generaties op ontdekking - Zilver zoals je zelden ziet


Zilver zoals je zelden ziet

Wat kun je allemaal met zilver? Ontdek het in het Zilvermuseum. Kijk de kunst af bij de zilversmeden en ga daarna zelf aan de slag in het Zilverlab.

Zilver zoals je zelden ziet
Ontdek alles over zilver in de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum. Dit leuke, interactieve en leerzame uitje voor jong en oud biedt volop afwisseling tussen zien, leren en doen. De collectie wordt gepresenteerd in prikkelende thema’s zoals “eeuwige roem” en “opscheppers”. Ontdek de verborgen spellen of kraak de kluizen om nog meer te weten te komen over zilver.

In de Zilversmederij wordt het geheim van de smid onthuld. Kijk mee met de goud -en zilversmeden en vraag ze het hemd van het lijf. In het Zilverlab kun je zelf aan de slag als zilversmid. Maak je eigen sleutelhanger, vriendschapsringen of hanger.
Kinderen gratis toegang.

Zilvermuseum
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Telefoon 0182-385612

Aanvullende informatie

Plaats: Schoonhoven
Provincie: Zuid-Holland
Website: Zilvermuseum
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Fake News in het museum! Echt Waar! Ontdek het werkelijke verhaal van het Gulden Vlies en meer nepkunst van Picasso, Van Gogh en anderen.. Maar dompel je ook onder in de wereld van Flipje en…
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  In de kersttijd worden er in het Bakkerijmuseum weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt in historische technieken die bijna nergens anders meer te zien zijn. Verse weihnachtsstollen, tulband en kerstkransen.....
 • Back to Oz (8+)

  Back to Oz (8+)

  Back to Oz is een muzikale voorstelling voor jong en oud van Het Filiaal theatermakers waarbij live film en theater door elkaar lopen. Kom kijken naar het klassieke verhaal van The Wizard of Oz, in een nieuw jasje. Vanaf 19 december in…
 • ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.