Generaties op ontdekking - Zilver zoals je zelden ziet


Zilver zoals je zelden ziet

Wat kun je allemaal met zilver? Ontdek het in het Zilvermuseum. Kijk de kunst af bij de zilversmeden en ga daarna zelf aan de slag in het Zilverlab.

Zilver zoals je zelden ziet
Ontdek alles over zilver in de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum. Dit leuke, interactieve en leerzame uitje voor jong en oud biedt volop afwisseling tussen zien, leren en doen. De collectie wordt gepresenteerd in prikkelende thema’s zoals “eeuwige roem” en “opscheppers”. Ontdek de verborgen spellen of kraak de kluizen om nog meer te weten te komen over zilver.

In de Zilversmederij wordt het geheim van de smid onthuld. Kijk mee met de goud -en zilversmeden en vraag ze het hemd van het lijf. In het Zilverlab kun je zelf aan de slag als zilversmid. Maak je eigen sleutelhanger, vriendschapsringen of hanger.
Kinderen gratis toegang.

Zilvermuseum
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Telefoon 0182-385612

Aanvullende informatie

Plaats: Schoonhoven
Provincie: Zuid-Holland
Website: Zilvermuseum
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen. Gratis voor kinderen t/m 12 jaar
 • Maak kennis met Kunst en Techniek

  Maak kennis met Kunst en Techniek

  Oyfo Techniekmuseum is een leuke ontmoetingsplek waar voor alle leeftijden iets te doen is met techniek of kunst. Bij ons kun je je talent ontdekken en werk je aan je creatieve ontwikkeling. Beleef Kunst en Techniek…
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.
 • Ontmoet allemansvriend Bes

  Ontmoet allemansvriend Bes

  Kromme, korte beentjes, uitgestoken tong en dikke buik: de eerste grote expositie over de Egyptische god Bes is vanaf 18 oktober te zien in het Allard Pierson in Amsterdam. Kom kennis maken met Bes!
 • Space Expo in Noordwijk

  Space Expo in Noordwijk

  Ontdek de ruimte bij Space Expo, hét museum over ruimtevaart in Noordwijk. Je kunt hier dingen zien, doen en leren. Bewonder het ruimteschip waarmee André Kuipers reisde en krijg antwoord op vragen als hoe slaapt,…