Generaties op ontdekking - Lang leve de toekomst!


Lang leve de toekomst!

In Het Nieuwe Instituut ontwerpen families de wereld in het jaar 2520.
En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles. Breng jullie wereld tot leven op het scherm!

De maakplek van Het Nieuwe Instituut maakt van bezoekers digitale ontwerpers. In Lang leve de toekomst! ontwerpen families de wereld in het jaar 2520. En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles.

Bezoekers ontwerpen niet alleen mensen, dieren of heel andere wezens uit de toekomst, maar ook de wereld waarin hun schepsels voorkomen. Het ontwerp gaat in zijn geheel onder de scanner en komt tot leven op een groot scherm waar het de gekste bewegingen imiteert.

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Telefoon: 010 440 1200

Aanvullende informatie

Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
 • Airborne Museum compleet vernieuwd!

  Airborne Museum compleet vernieuwd!

  In de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september ’44, beleef je de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren.
 • Lang leve de toekomst!

  Lang leve de toekomst!

  In Het Nieuwe Instituut ontwerpen families de wereld in het jaar 2520. En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles. Breng jullie wereld tot leven op het scherm!
 • Ontdek de magie van glas!

  Ontdek de magie van glas!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.
 • Speurtocht 'ontdek het geheim van de keizer'

  Speurtocht 'ontdek het geheim van de keizer'

  Ontdek het geheim van de keizer! Tijdens de speurtocht over het landgoed van Huis Doorn kom je van alles te weten over het leven van een keizer.
 • Ontdek Geofort

  Ontdek Geofort

  Dit forteiland en interactieve museum over de Aarde is in de weekenden en in de vakantie elke dag open! Volop binnen en buitenactiviteiten. Leuk voor jong en oud.