Generaties op ontdekking - Fleurige fladderaars


Fleurige fladderaars

Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!

Kom kijken in de nieuwe Vlinderkas van de Botanische Tuinen Utrecht! Geniet van de kleurenpracht van tropische vlinders tijdens het Tropisch vlinderfestival (1 juni t/m 3 november). Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders, vrolijk gekleurde Passiebloemvlinders en nog veel meer. Kun jij ze allemaal vinden? Niet alleen de vlinders, maar ook de rupsen en poppen in de poppenkast zijn prachtig om te bewonderen! Ook is er een leuke doe-speurtocht. Zoem als een bij en maak een (bijen)dansje, fladder als een vlinder van bloem naar bloem en steek je roltong uit tijdens de ‘Bloemenvriendjesroute’! 

 

Botanische Tuinen

Utrecht Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht Utrecht 

030 253 18 26

Aanvullende informatie

Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
 • Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  In de kersttijd worden er in het Bakkerijmuseum weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt in historische technieken die bijna nergens anders meer te zien zijn. Verse weihnachtsstollen, tulband en kerstkransen.....
 • De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie

  De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Tezamen weerspiegelen ze bijna een eeuw kunstgeschiedenis.
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • Back to Oz (8+)

  Back to Oz (8+)

  Back to Oz is een muzikale voorstelling voor jong en oud van Het Filiaal theatermakers waarbij live film en theater door elkaar lopen. Kom kijken naar het klassieke verhaal van The Wizard of Oz, in een nieuw jasje. Vanaf 19 december in…
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen.