Generaties op ontdekking - Fleurige fladderaars


Fleurige fladderaars

Kom vlinders kijken tijdens het Tropisch vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht. Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Bewonder ook de prachtige rupsen en poppen!

Kom kijken in de nieuwe Vlinderkas van de Botanische Tuinen Utrecht! Geniet van de kleurenpracht van tropische vlinders tijdens het Tropisch vlinderfestival (1 juni t/m 3 november). Knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders, vrolijk gekleurde Passiebloemvlinders en nog veel meer. Kun jij ze allemaal vinden? Niet alleen de vlinders, maar ook de rupsen en poppen in de poppenkast zijn prachtig om te bewonderen! Ook is er een leuke doe-speurtocht. Zoem als een bij en maak een (bijen)dansje, fladder als een vlinder van bloem naar bloem en steek je roltong uit tijdens de ‘Bloemenvriendjesroute’! 

 

Botanische Tuinen

Utrecht Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht Utrecht 

030 253 18 26

Aanvullende informatie

Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
 • Kinderboeken uit de oorlog

  Kinderboeken uit de oorlog

  Kom tekenen, spelen, dromen en bouwen in de wondere wereld van El Pintor. Een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar in Verzetsmuseum Amsterdam.
 • Vesting Bourtange

  Vesting Bourtange

  Wakker worden in de stilte van Vesting Bourtange of juist tijdens één van onze bruisende evenementen. Het kan allemaal door een overnachting te boeken in onze logementen. Kijk voor meer informatie op: Vesting Bourtange
 • Zomerrr in het Bonnefantenmuseum

  Zomerrr in het Bonnefantenmuseum

  Hier valt genoeg te beleven zoals de speciale Kids Audiotour en het Kunst-Kijk-Doe Boekje. Het Doe-Het-Zelf-Lab en steek je handen uit je mouwen, of speel een potje museumdobbelspel tussen de grote meesters!
 • Beste museum van Europa

  Beste museum van Europa

  Logisch dat Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is uitgeroepen tot beste museum van Europa! Het is leuk en leerzaam, zowel binnen als buiten. Van een Anatomisch Theater tot de Watertuin!
 • ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  ONTDEK DE MAGIE VAN GLAS!

  Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.