Generaties op ontdekking - Dag van het Kasteel 2e Pinksterdag


Dag van het Kasteel 2e Pinksterdag

Kom op Tweede Pinksterdag naar Dag van het Kasteel en ontdek de kastelen en buitenplaatsen bij jou in de buurt!

Op deze landelijke dag staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlights. Kom meer te weten over de rol van water op deze plekken. Ga naar Dag van het kasteel en plan je waterwandeling.

Dag van het Kasteel is het enige landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen brengen we de diversiteit van dit erfgoed tot leven.

Met ‘Wat? Water!: De rol van water op kastelen en buitenplaatsen’ staat het thema dit jaar volledig in het teken van water. Dag van het Kasteel biedt bezoekers op tweede pinksterdag, 24 mei aanstaande, de mogelijkheid om Corona-proof een buitenplaats of kasteel te bezoeken. Hiervoor werkt het evenement samen met de Spacetime Layers app. Plan snel je waterwandeling via: Dagvanhetkasteel.nl 

Aanvullende informatie

Plaats: Door heel Nederland
 • Ontdek Geofort
  Ontdek Geofort Dit forteiland en interactieve museum over de Aarde is in de weekenden en in de vakantie elke dag open! Volop binnen en buitenactiviteiten. Leuk voor jong en oud.
 • Asjemenou!
  Asjemenou! Kom jij ook herinneringen ophalen in Het Noordbrabants Museum? Wat hebben het patatje kapsalon, de flippo en de pet van Ome Willem met elkaar gemeen? Iedereen had het erover. De tentoonstelling Asjemenou! vertelt het verhaal…
 • Amsterdamse School, verbeelde idealen
  Amsterdamse School, verbeelde idealen De eigentijdse, interactieve opstelling staat garant voor een verrassend en inspirerend bezoek voor volwassenen en kinderen.
 • Collectie Highlights Frans Hals Museum
  Collectie Highlights Frans Hals Museum Ontdek het allermooiste uit de collectie waar oude, moderne én hedendaagse kunstwerken elkaar ontmoeten Frans Hals museum
 • Belasting & Douane Museum | museum@home
  Belasting & Douane Museum | museum@home Reis door de geschiedenis van belastingen in Nederland. Zolang het Belasting & Douane Museum gesloten is,brengen we de mooiste verhalen bij u thuis.