Generaties op ontdekking - Belevingspark Cactus Oase


Belevingspark Cactus Oase

een dagje uit voor jong en oud.

Als we ’s morgens de auto instappen dan weten we niet precies wat we kunnen verwachten, behalve cactussen uiteraard. Zal het echt iets voor kinderen zijn? En hoe ziet alles eruit? 

Niet alle cactussen blijken stekels te hebben en sommige hebben ook hele gekke namen. Zo zijn er bijvoorbeeld de schoonmoedersstoel (en daar wil je echt niet op zitten) en levende steentjes die, zoals de naam al zegt, op kleine steentjes lijken.

Een heel bijzondere plant is de Koningin van de Nacht. Deze plant bloeit maar 1 maal per jaar na de langste dag. Op de website van de Cactus Oase kan je de bloem bekijken. Er staat ook heel veel informatie over de verzorging van cactussen, arrangementen enz…

Jongermanssteeg 6
7261 KA  Ruurlo
0573-451817
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

Plaats: Ruurlo
Provincie: Gelderland
 • Vier de Romeinse Zomer!

  Vier de Romeinse Zomer!

  Bij Museumpark Orientalis staat de zomer in het teken van de Romeinen. Er zijn legionairtrainingen, workshops, vele activiteiten en maarliefst twee Romeinse festivals! Leuk dagje uit voor jong en oud!
 • Bezoek Paleis Soestdijk

  Bezoek Paleis Soestdijk

  Ontdek de historische plek waar koninginnen, prinsen en prinsessen woonden en ga op ontdekkingstocht in de donkere kelder van het paleis op zoek naar uitvinders.
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Kom samen met je opa en oma naar ons museum. Zij kennen vast de stripjes van Flipje! In ons museum kun je ontdekken, spelen en speuren met Flipje, maar ook griezelen bij de skeletten of graven…
 • CORPUS ‘reis door de mens’

  CORPUS ‘reis door de mens’

  In de educatieve attractie beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Ontdek het 5D-harttheater, spring op de tong, adem mee in de longen, loop door het oor, verwonder je in de…
 • Zomerrr in het Bonnefantenmuseum

  Zomerrr in het Bonnefantenmuseum

  Hier valt genoeg te beleven zoals de speciale Kids Audiotour en het Kunst-Kijk-Doe Boekje. Het Doe-Het-Zelf-Lab en steek je handen uit je mouwen, of speel een potje museumdobbelspel tussen de grote meesters!