Generaties op ontdekking - Airborne Museum compleet vernieuwd!


Airborne Museum compleet vernieuwd!

In de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september ’44, beleef je de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren.

 

 

 

 

In de ondergrondse Airborne Experience

wordt de geschiedenis werkelijkheid. Je stapt er in de voetsporen van een Britse militair en maakt deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring en voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

De nieuwe kindertentoonstelling Waterschapsheuvel

(Watership Down) is gebaseerd op het gelijknamige, wereldberoemde verhaal van de Britse auteur Richard Adams dat in 1978 voor het eerst verfilmd werd en in 2018 in een nieuwe BBC/Netflix-serie werd uitgebracht. Adams baseerde het boek op zijn eigen oorlogservaringen. Hij maakte tijdens Operatie Market Garden namelijk deel uit van de 250th Light Company van het Royal Army Service Corps.  In deze tentoonstelling ga je in de konijnenwereld op zoek naar de ideale plek om te wonen. Alleen door samen te werken vind je de sleutel tot vrede. Waterschapsheuvel gaat over vrijheid en democratie, zit boordevol verrassingen en is voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders.

Geschikt voor minimaal 3 personen, waarvan 1 kind.
Voor Waterschapsheuvel dien je vooraf (gratis) tickets te reserveren. Bestel deze op de online ticketing pagina bij ‘Aanvullend’, nadat je reguliere tickets hebt gereserveerd.

Kijk voor meer informatie op Airbornemuseum.nl

Airborne Museum at Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Telefoon: (026) 333 77 10
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanvullende informatie

Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
 • Oyfo zet je aan

  Oyfo zet je aan

  Wij zijn dé plek in Nederland waar kunst en techniek samenkomen,in ons interactief museum.Wij zetten je aan om te doen, te kijken, te beleven, te maken en te leren.
 • Literatuurmuseum.nl 24/7 bereikbaar

  Literatuurmuseum.nl 24/7 bereikbaar

  Literatuurmuseum.nl: 24/7 bereikbaar! Schrijvers van nu over de literatuur van toen. Online tentoonstellingen vertellen verhalen met de collectie als vertrekpunt. En beleef de immense Schrijversgalerij.
 • Hillywood Tours

  Hillywood Tours

  Onze partner Hillywood Tours opent deuren die voorheen altijd gesloten bleven. Goed geïnformeerde gidsen nemen je in een treintje mee voor een unieke, uitgebreide rondleiding over het Media Park, door decors en het rekwisietendepot.
 • Tip! Ontdek Rijksmuseum Boerhaave vanuit huis

  Tip! Ontdek Rijksmuseum Boerhaave vanuit huis

  Ter voorbereiding op je museumbezoek , brengt Rijksmuseum Boerhaave de collectie naar je toe. Hier vind je verhalen uit onze collectie en virtuele rondleidingen. Ontdek de wereld van de wetenschap vanuit huis!
 • Lang leve de toekomst!

  Lang leve de toekomst!

  In Het Nieuwe Instituut ontwerpen families de wereld in het jaar 2520. En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles. Breng jullie wereld tot leven op het scherm!