Generaties op ontdekking - Airborne Museum compleet vernieuwd!


Airborne Museum compleet vernieuwd!

In de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september ’44, beleef je de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren.

 

 

 

 

In de ondergrondse Airborne Experience

wordt de geschiedenis werkelijkheid. Je stapt er in de voetsporen van een Britse militair en maakt deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring en voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

De nieuwe kindertentoonstelling Waterschapsheuvel

(Watership Down) is gebaseerd op het gelijknamige, wereldberoemde verhaal van de Britse auteur Richard Adams dat in 1978 voor het eerst verfilmd werd en in 2018 in een nieuwe BBC/Netflix-serie werd uitgebracht. Adams baseerde het boek op zijn eigen oorlogservaringen. Hij maakte tijdens Operatie Market Garden namelijk deel uit van de 250th Light Company van het Royal Army Service Corps.  In deze tentoonstelling ga je in de konijnenwereld op zoek naar de ideale plek om te wonen. Alleen door samen te werken vind je de sleutel tot vrede. Waterschapsheuvel gaat over vrijheid en democratie, zit boordevol verrassingen en is voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders.

Geschikt voor minimaal 3 personen, waarvan 1 kind.
Voor Waterschapsheuvel dien je vooraf (gratis) tickets te reserveren. Bestel deze op de online ticketing pagina bij ‘Aanvullend’, nadat je reguliere tickets hebt gereserveerd.

Kijk voor meer informatie op Airbornemuseum.nl

Airborne Museum at Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Telefoon: (026) 333 77 10
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanvullende informatie

Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
 • Literatuurmuseum.nl 24/7 bereikbaar
  Literatuurmuseum.nl 24/7 bereikbaar Literatuurmuseum.nl: 24/7 bereikbaar! Schrijvers van nu over de literatuur van toen. Online tentoonstellingen vertellen verhalen met de collectie als vertrekpunt. En beleef de immense Schrijversgalerij.
 • Airborne Museum compleet vernieuwd!
  Airborne Museum compleet vernieuwd! In de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september ’44, beleef je de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren.
 • Lucht en groen bij Museum Kranenburgh
  Lucht en groen bij Museum Kranenburgh Tot eind november, vreemde, mooie en gekke objecten zien en ervaren in Museum Kranenburgh, bij de tentoonstelling Lucht. En kom daarna een leuke speurtocht doen in de groene beeldentuin van Museum Kranenburgh. 
 • Thuismuseum van het Dordrechts museum
  Thuismuseum van het Dordrechts museum In het museum vind je rondleidingen, achtergrondinformatie bij kunstwerken en nog veel meer. Neem regelmatig een kijkje in het wisselende aanbod.
 • Op zoek naar Toetanchamon
  Op zoek naar Toetanchamon Kindertentoonstelling ( vanaf 7 jaar )  Ontdek het graf van farao Toetanchamon! Er is slim speurwerk nodig om de ingang van zijn geheime graftombe te vinden. Met behulp van opdrachten, films en verhalen zoek je…