Generaties op ontdekking - Familiespoor in het Westfries Museum


Familiespoor in het Westfries Museum

Het Westfries Museum is een familievriendelijk museum. Bij de heropening van het museum op dinsdag 2 juni is er een semi-permanente speurtocht: het Familiespoor over Ziek en Zeer in de Gouden Eeuw.
Aan de hand van een opdrachtenblad ga je aan de slag door het museum. Er zijn denkvragen, kijkvragen, doe-opdrachten en voorwerpen waar je aan mag zitten, wij zorgen voor een paar handschoenen. Alles bij elkaar maak je op een leuke manier kennis met de geschiedenis van de Gouden Eeuw.

 

Thema’s
Elke vakantie gebruiken we een ander thema dat te maken heeft met de geschiedenis van de Gouden Eeuw.

Bij de heropening van het museum in Corona tijden, zorgen we voor een speciaal familiespoor dat elke dag beschikbaar is om samen te doen.
De speurtocht is zo ingericht dat je het eenrichtingsverkeer door het museum goed kunt volgen.
Het Familiespoor van het vakantieprogramma kun je gratis afhalen bij de balie van het museum.

 

 

Aanvullende informatie

Plaats: Hoorn
Provincie: Noord-Holland
 • Op ontdekking met de hele familie

  Op ontdekking met de hele familie

  In Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door de fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En onze…
 • Lucht en groen bij Museum Kranenburgh

  Lucht en groen bij Museum Kranenburgh

  Tot eind november, vreemde, mooie en gekke objecten zien en ervaren in Museum Kranenburgh, bij de tentoonstelling Lucht. En kom daarna een leuke speurtocht doen in de groene beeldentuin van Museum Kranenburgh. 
 • Er wacht een hele wereld op jou

  Er wacht een hele wereld op jou

  Groot in de kleinste details.Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van 535m² miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen met vele scènes die je fantasie prikkelen. Ontdek een compleet nieuwe wereld.
 • Familiespoor in het Westfries Museum

  Familiespoor in het Westfries Museum

  Het Westfries Museum is een familievriendelijk museum. Bij de heropening van het museum op dinsdag 2 juni is er een semi-permanente speurtocht: het Familiespoor over Ziek en Zeer in de Gouden Eeuw. Aan de hand…
 • Missie in het museum

  Missie in het museum

  Space Expo presenteert: Missie in het museum Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen je mee op een missie in het museum! Je leert, traint en werkt als een échte astronaut. Zet je schrap.…