Generaties op ontdekking - Humania : tentoonstelling over de mens


Humania : tentoonstelling over de mens

In NEMO Science Museum ontdek je hoe wetenschap en technologie alledaagse dingen bijzonder maken. 
Nieuw: Humania, hier  kom je door middel van spellen, tests en museale objecten alles te weten over je eigen soort: de mens.

 Vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaar je hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Niet door te kijken, maar juist door zelf te doen!

1 Fenomena
Ervaar je hoe wetenschap werkt. Onderzoek hoe natuurverschijnselen als licht, geluid en statische elektriciteit in elkaar zitten.
Doe mee aan een echt wetenschappelijk onderzoek in Science Live. 

2 Technium
Met techniek kun je de wereld vormgeven en verbeteren.
Bouw een stevig bouwwerk en hou rekening met de krachten die erop werken. Ontwerp, maak, test en verbeter simpele technische producten in de werkplaats. 

3 Elementa
De bouwstenen van de kosmos. Ga terug naar de oerknal, leer over miljarden jaren oude sterren en hoe zij nu onze wereld vormen. T
Trek een labjas aan en experimenteer zelf in het laboratorium.

4 Humania
Ontdek je wie je zelf bent. Doe verrassende experimenten en vind uit hoe het menselijk brein werkt.
Kom te weten wat je tot mens maakt en hoe ontzettend belangrijk je hersenen hierbij zijn. 

5 Energetica
Speel je met energie. Ervaar de kracht van duurzame energiebronnen als wind water en zon.

 

NEMO SM Stack Logo RGB WEB

nemosciencemuseum.nl 

Adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (Noord-Holland)
Tel: 020 – 531 32 33

Aanvullende informatie

Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Website: Nemo
 • Een monument voor de BKR
  Een monument voor de BKR t/m 19 september 2021 Een unieke inkijk in de geschiedenis van de spraakmakende beeldende kunstenaars regeling. Met werk van 100 kunstenaars waaronder Karel Appel en Co Westerik. gorcumsmuseum.nl
 • Ontdek de online safari's in CODA Museum
  Ontdek de online safari's in CODA Museum Hoe inspireert de natuur de kunstenaar en welke materialen gebruikt hij om een kunstwerk te maken? Met een gratis safariboekje kunnen kinderen (7+) als een echte explorer op ontdekkingsreis door de natuur en kruipen ze…
 • Interactief museum
  Interactief museum Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers vertelt het verhaal van het reddingwezen in Nederland.Er is van alles te doen voor jong en oud.
 • Collectie Highlights Frans Hals Museum
  Collectie Highlights Frans Hals Museum Ontdek het allermooiste uit de collectie waar oude, moderne én hedendaagse kunstwerken elkaar ontmoeten Frans Hals museum
 • Oyfo zet je aan
  Oyfo zet je aan Wij zijn dé plek in Nederland waar kunst en techniek samenkomen,in ons interactief museum.Wij zetten je aan om te doen, te kijken, te beleven, te maken en te leren.