Generaties op ontdekking - Het Schip


Het Schip

Kerstival: Kinderworkshop kerstversiering maken
In de meest gezellige dagen van het jaar kunnen jouw zelfgemaakte versieringen natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar laten we ons inspireren door de prachige architectuur van Het Schip. We kijken naar de vormen en maken kerstversiering waar deze vormen in terugkomen.

In Moskou staat ook een heel bijzonder gebouw dat in dezelfde periode met veel idealisme en gevoel voor nieuwe vormen is gebouwd. Architect Melnikov bouwde dit in 1928. Dit huis is nu een Museumhuis geworden en ook daar gaat men met het publiek kerstboomversieringen maken geïnspireerd op het gebouw. Hopelijk bouwen we zo met steeds meer museumhuizen over de hele wereld een mooie kersttraditie.

Op de foto's zie je de buren van het Melnikov-huis die vorig jaar de kerstboom versierden. Dit jaar komt er een workshop om zelf versiering te maken in de stijl van hun beroemde architect Melnikov. Bij Museum Het Schip komen workshops om kerstversiering te maken in de Amsterdamse School-stijl.

Aanvullende informatie

Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
 • Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  Bakkerijmuseum "De oude Bakkerij"

  In de kersttijd worden er in het Bakkerijmuseum weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt in historische technieken die bijna nergens anders meer te zien zijn. Verse weihnachtsstollen, tulband en kerstkransen.....
 • Flipje en Streekmuseum Tiel

  Flipje en Streekmuseum Tiel

  Fake News in het museum! Echt Waar! Ontdek het werkelijke verhaal van het Gulden Vlies en meer nepkunst van Picasso, Van Gogh en anderen.. Maar dompel je ook onder in de wereld van Flipje en…
 • Middeleeuws Vernuft

  Middeleeuws Vernuft

  Zet een middeleeuwse bril op en ga op zoek naar de vernuftige oplossingen en vernieuwingen in de interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof Nijmegen. 
 • Feest van licht

  Feest van licht

  “Feest van Licht is hét jaarlijkse winteruitje voor het hele gezin! Dit jaar met de Grootste Kerststal van Europa, oude ambachten, vele optredens, een uitgebreid (kinder)programma en winterse gezelligheid!”
 • Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!

  Beleef Schokland tijdens de Kerstvakantie!

  Museum Schokland is de perfecte startplek om het voormalige eiland in de Zuiderzee te ontdekken! Ga op expeditie en kom meer te weten over de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland.