Generaties op ontdekking - Eva, Jan, Nelly en Henk


Eva, Jan, Nelly en Henk

Ga met de tijdmachine naar Nederland, tijdens de oorlog en leef mee met Eva, Jan, Nelly en Henk.
Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in een jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin.

.

Vlieg in de cockpit van een vliegtuig naar de verhalen van kinderen in Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de rest van de wereld.

Speel het winkelspel, het spel over propaganda van de nazi's, over geheime berichten van het verzet, het vervalsen van person Verzetsmuseum Junior maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. 

Het Verzetsmuseum vertelt een verhaal dat belangrijk is en belangrijk blijft.

Plantage Kerklaan 61, 1018 CX in Amsterdam
Noord-Holland
020 620 25 35

Aanvullende informatie

Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Website: Verzetsmuseum
 • Lucht en groen bij Museum Kranenburgh

  Lucht en groen bij Museum Kranenburgh

  Tot eind november, vreemde, mooie en gekke objecten zien en ervaren in Museum Kranenburgh, bij de tentoonstelling Lucht. En kom daarna een leuke speurtocht doen in de groene beeldentuin van Museum Kranenburgh. 
 • Lang leve de toekomst!

  Lang leve de toekomst!

  In Het Nieuwe Instituut ontwerpen families de wereld in het jaar 2520. En als je ontwerper van de toekomst bent, kan alles. Breng jullie wereld tot leven op het scherm!
 • Kerstvakantie: Kunst beleven

  Kerstvakantie: Kunst beleven

  Een leuk dagje uit in de kerstvakantie beleef je ook met het gezin in het Kröller-Müller Museum. In de beeldentuin kunnen de kinderen lekker hun ei kwijt. Ravotten, rondrennen en selfies maken met beelden, het…
 • Familiespoor in het Westfries Museum

  Familiespoor in het Westfries Museum

  Het Westfries Museum is een familievriendelijk museum. Bij de heropening van het museum op dinsdag 2 juni is er een semi-permanente speurtocht: het Familiespoor over Ziek en Zeer in de Gouden Eeuw. Aan de hand…
 • Op ontdekking met de hele familie

  Op ontdekking met de hele familie

  In Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door de fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En onze…