Generaties op ontdekking - De Helderse Vallei


De Helderse Vallei

Ontdek duinen, bos en moerassig struingebied, knuffel dieren op de boerderij, peddel in een kano of klim in het klimpark! Het hele jaar de leukste natuuractiviteiten voor alle leeftijden in het unieke puntje van Noord-Holland. Gratis parkeren en entree.

Den Helder wordt aan drie kanten omringd door water van de Noordzee en Waddenzee en vormt zo een bijzonder schiereiland in de Kop van Noord-Holland.

Op deze unieke locatie middenin natuurgebied De Helderse Duinen ligt De Helderse Vallei, een bezoekerscentrum waarvandaan allerlei activiteiten kunnen worden ondernomen: de omgeving verkennen vanaf een kano in het water, wandelen of fietsen door prachtige natuurgebieden of op blote voeten over het Blote Voetenpad en klimmen in een Eko-Klimpark of de hoge uitkijktoren. Een dag vol ontdekkingen .

Facebook

Aanvullende informatie

Plaats: Den Helder
Provincie: Noord-Holland
 • Hillywood Tours
  Hillywood Tours Onze partner Hillywood Tours opent deuren die voorheen altijd gesloten bleven. Goed geïnformeerde gidsen nemen je in een treintje mee voor een unieke, uitgebreide rondleiding over het Media Park, door decors en het rekwisietendepot.
 • Tabletgame Family Challenge
  Tabletgame Family Challenge Wil je de roerige geschiedenis van Hanzestad Zutphen beleven? Ervaren hoe het is om je eigen dukaten bij elkaar te sprokkelen? Doe dan samen met je gezin of familie de Family Challenge in het Stedelijk…
 • Ontdek de online safari's in CODA Museum
  Ontdek de online safari's in CODA Museum Hoe inspireert de natuur de kunstenaar en welke materialen gebruikt hij om een kunstwerk te maken? Met een gratis safariboekje kunnen kinderen (7+) als een echte explorer op ontdekkingsreis door de natuur en kruipen ze…
 • Klaar voor deze buitenaardse reis?
  Klaar voor deze buitenaardse reis? Space Expo presenteert: Missie in het museum Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen je mee op een missie in het museum! Je leert, traint en werkt als een échte astronaut. Zet je schrap.…
 • Amsterdamse School, verbeelde idealen
  Amsterdamse School, verbeelde idealen De eigentijdse, interactieve opstelling staat garant voor een verrassend en inspirerend bezoek voor volwassenen en kinderen.