Activiteiten en uitjes binnen


Museon-Omniversum

Museon-Omniversum

Ga deze kerstvakantie met de familie op noordpoolexpeditie in Museon-Omniversum.
Geniet van de inspirerende grootbeeldfilm The Arctic: Our Last Great Wilderness en ga op noordpoolexpeditie langs Arctische dieren. Ontmoet kariboes, ijsberen, muskusossen, wolven en grizzlyberen in Noord-Alaska en sta oog-in-oog met de kariboe. Doe mee aan de Knotsgekke Kariboe Kwis en geef op grote wanden letterlijk kleur aan imposante noordpooldieren


Waar?
Den Haag

Niets gaat verloren – Aanwinsten 2008-2022- Musea Zutphen

Niets gaat verloren – Aanwinsten 2008-2022- Musea Zutphen

1.000 jaar vestingstad Zutphen
Op 12 november 2022 is het precies 450 jaar geleden dat de Spanjaarden, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, de stad Zutphen veroverden en vele slachtoffers maakten.


Waar?
Zutphen

Het lijflied (5+)

Het lijflied (5+)

Een muzikale reis door het lichaam voor iedereen vanaf vijf jaar. Stel, je zou een kijkje kunnen nemen in je eigen lijf… Wat zou je zien en horen?


Expeditie Sterke Yerke’ in het Fries Scheepvaart Museum

Expeditie Sterke Yerke’ in het Fries Scheepvaart Museum

Beleef het Fries Scheepvaart Museum en strijd mee tegen de plastic soup en bouw je eigen vlot.


Waar?
Leeuwarden

Oude ambachten en speelgoedmuseum

Oude ambachten en speelgoedmuseum

Neem je kleinkinderen mee op ontdekkingsreis en haal herinneringen op! Het museum brengt je langs 160 oude ambachten, winkeltjes en beroepen.


Waar?
Terschuur

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland! Geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw.


Waar?
Utrecht

Huis van het boek

Huis van het boek

Huis van het boek is het museum dat de liefde voor het boek viert. Wie houdt niet van boeken? Dit is het oudste boekenmuseum ter wereld.


Waar?
Den Haag

Flipje en Streekmuseum Tiel

Flipje en Streekmuseum Tiel

In het Flipje en Streekmuseum krijgt u van alles te zien over de historie van Tiel en de Betuwe. Van archeologie via de middeleeuwen en de overbekende fruitverwerkingsindustrie met haar icoon Flipje Tiel tot en met de canon van Tiel, er is genoeg te zien.


Waar?
Tiel

CORPUS ‘reis door de mens’

CORPUS ‘reis door de mens’

CORPUS is leuk, leerzaam en onvergetelijk. Na je bezoek ga je met een andere kijk op je lichaam terug naar huis.


Waar?
Oegstgeest

Belasting & Douane museum

Belasting & Douane museum

Het museum biedt voor jong en oud een verrassende ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane.


Waar?
Rotterdam

Bakkerij Museum

Bakkerij Museum

In het ‘lekkerste museum van Nederland’ word je verleid door al je zintuigen. Ruiken, horen, zien, voelen en proeven komen aan bod tijdens de dagelijkse demonstraties en kinderactiviteiten. Op deze wijze blijft het ambacht van de bakkerij echt levend.


Waar?
1671 BD Medemblik

 

Ook leuk voor grootouders!

DE LEUKSTE AGENDA VOOR OMA'S EN OPA'S 2023

Nu in de winkel en online te bestellen via www.leuksteagenda.nl

Een praktische week agenda voor oma's en opa's die graag betrokken zijn bij het leven van hun kinderen en kleinkinderen. Met elke week een suggestie om samen te ontdekken, te doen of te beleven en elke maand een uitgebreid artikel.

De vormgeving en de grappige icoontjes geven de agenda een vrolijke en positieve uitstraling. Met elke dag voldoende schrijfruimte en natuurlijk alle informatie over (school)vakanties en feestdagen. De coverflappen kunnen als paginawijzer of als opbergvakje gebruikt worden. Het is steeds weer bijzonder te zien hoe deze uitgave een glimlach op het gezicht tovert bij (aanstaande) oma of opa.

Onze partners