Actieve uitjes en activiteiten


REMASTERED:  kunst anno 2023

REMASTERED: kunst anno 2023

Beleef de digitale en interactieve bewerkingen van bekende Hollandse schilders. Stap zelf in de werken van onder andere Van Gogh, Rembrandt en Mondriaan.


Waar?
Rotterdam

Ontdek Speelgoedmuseum Deventer

Ontdek Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer is dé museale speelplaats voor jong en oud! We hebben met ruim 14.000 objecten de grootste speelgoedcollectie van Nederland.


Waar?
Deventer

Musea Zutphen

Musea Zutphen

Stedelijk Museum Zutphen is Kidsproof Museum 2023! “Je kunt in de kelder een eigen kunstwerk maken, iedereen is heel lief en het is een heel mooi museum.” Aldus een van de kinderen die Stedelijk Museum Zutphen beoordeelde op “kidsproof-heid”.


Waar?
Zutphen

Dierenpark Taman Indonesia

Dierenpark Taman Indonesia

In de knusse Indonesische dierentuin ‘Taman Indonesia’ in Kallenkote is altijd wat te beleven. Niet alleen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, maar nu is er een gloednieuwe actie voor bezoekers met een kleine portemonnee; men kan op zaterdagen betalen met vers fruit!


Waar?
Kallenkote

Jubileumjaar van Kasteeltuinen Arcen

Jubileumjaar van Kasteeltuinen Arcen

Jubileumseizoen Kasteeltuinen Arcen gestart. Het bloemen- en plantenpark, dat is benoemd tot Leukste uitje van Limburg 2023, bestaat dit jaar 35 jaar.


Waar?
Arcen

Museum Kids Factory

Museum Kids Factory

Doe mee met Museum Kids Factory
Deze vakantie nodigen we je uit voor Museum Kids Factory! In het Philips Museum. Je gaat zelf iets maken en ontdekken dat techniek leuk is. Kids vanaf 8 jaar maken een elektronische circuits en mogen solderen, boren en zagen. Vanaf 5 jaar is er ook van alles te doen, zij mogen aan de slag met een 3D-pen en lijmpistool.


Waar?
Eindhoven

Het vernieuwde Bakkerijmuseum

Het vernieuwde Bakkerijmuseum

Kinderen mogen zelf bonbons maken en decoreren. Met ook nog een eigen bonbondoosje in hét lekkerste museum van Nederland!


Waar?
1671 BD Medemblik

Futureland

Futureland

DICHTERBIJ DE HAVEN KUN JE NIET KOMEN! Ontdek de haven van de toekomst.


Waar?
Maasvlakte Rotterdam

Feest je mee?

Feest je mee?

Het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum is niet alleen ontzettend leuk voor de hele familie, maar ook heel leerzaam! De jeugdige inspecteurs van Museumkids beoordelen het museum als Kidsproof Museum 2022, met maar liefst een 8,7 als rapportcijfer.


Waar?
Enkhuizen

Bezoek Flipje in Tiel!

Bezoek Flipje in Tiel!

In het Flipje en Streekmuseum krijgt u van alles te zien over de historie van Tiel en de Betuwe. Van archeologie via de middeleeuwen en de overbekende fruitverwerkingsindustrie met haar icoon Flipje Tiel tot en met de canon van Tiel, er is genoeg te zien.


Waar?
Tiel

'Feest van herkenning voor oud en verbazing voor jong'

'Feest van herkenning voor oud en verbazing voor jong'

Neem je kleinkinderen mee op ontdekkingsreis en haal herinneringen op! Het museum brengt je langs 160 oude ambachten, winkeltjes en beroepen.


Waar?
Terschuur

 

Ook leuk voor grootouders!

DE LEUKSTE AGENDA VOOR OMA'S EN OPA'S 2023

Nu in de winkel en online te bestellen via www.leuksteagenda.nl

Een praktische week agenda voor oma's en opa's die graag betrokken zijn bij het leven van hun kinderen en kleinkinderen. Met elke week een suggestie om samen te ontdekken, te doen of te beleven en elke maand een uitgebreid artikel.

De vormgeving en de grappige icoontjes geven de agenda een vrolijke en positieve uitstraling. Met elke dag voldoende schrijfruimte en natuurlijk alle informatie over (school)vakanties en feestdagen. De coverflappen kunnen als paginawijzer of als opbergvakje gebruikt worden. Het is steeds weer bijzonder te zien hoe deze uitgave een glimlach op het gezicht tovert bij (aanstaande) oma of opa.

Onze partners